Enda mer trening på redning og sikkerhet var høyeste ønske fra gamle og nye medlemmer, da Vesterålen padleklubb holdt årsmøte i Kleiva.

Padleklubben hadde i 2012 mellom 25 og 30 medlemmer, men det finnes mange flere som padler enn de som er med i en klubb.

Noen er også med i padleklubbene i Lødingen, Andøy og Bø.

– Vi har fått flere nykommere i det siste, og disse får gjerne en bratt læringskurve. Men det viktigste er at klubben innebærer økt sikkerhet, både gjennom trening på redningsteknikker og balanse, og å være flere når man padler på lengre turer, sier klubbleder Remi Nyheim.

– Er jo artig

Han er selv et godt eksempel på at padlebasillen er lett bli hektet av:

– Det er jo artig! For alle oss som er glad i naturopplevelser og ikke er redd for å få litt vann i ansiktet, er padling midt i blinken. I tillegg trenger man ikke å være råsterkt for å drive med dette.

Variert tilbud

Padleklubben arrangerer turer hele året, men flest om sommeren. Fram til påske er det trening inne i bassenget i Sortlandhallen som gjelder.

Det er ikke bare nybegynnere som har utbytte av å være med i klubben, understreker Nyheim.

– Vi arrangerer også en del turer i mer krevende forhold, for at de mer erfarne skal få prøve seg litt ekstra. Da er vi gjerne litt utpå sjøen og øver på rulle og kameratredning.

I tillegg har medlemmene stort sosialt utbytte av klubben. I fjor ble det, for eksempel, arrangert flerdagersturer både til Lofoten, Harstad og Guvåg i Bø.

I ordentlige former

Vesterålen Padleklubb har eksistert i over 20 år, og de ti siste årene har Nyheim vært leder. Til nå har han tatt årsmøtene mer uformelt, på bassengkanten.

– Nå har jeg fått såpass mange hjelpere, og et fungerende styre, at vi nå kan gjøre det litt mer ordentlig, sier han.

22 personer møtte opp på årsmøtet i lokalene til landbruksskolen i Kleiva fredag kveld. Her fikk alle komme med forslag til turer og aktiviteter som kan arrangeres dette året.

Sikkerhet viktigst

– Det kom mange nye idéer til hva vi kan sette på programmet, men én ting gikk igjen. Det var ønsket om trening på redning og sikkerhet. Dette synes alle er viktig å gjøre mer av, forteller styremedlem Marian Leonhardsen.

– Medlemskap i klubben gir gode muligheter til å trene på sikkerhet, og det er alltid tryggere å padle sammen med andre. Det finnes alltid dem som legger ut på turer alene, men selv om man er erfaren, er det alltid tryggere å padle sammen med flere, sier hun.