– Det er ideelle forhold nå, sier driftsleder Stian Gschib til Bladet Vesterålen.

Gschib sier snøproduksjonen har pågått for fullt siden torsdag kveld, og at det nå begynner å fylles opp med snø nederst i bakken.

– Lengre opp er det imidlertid mindre snø, sier han.

Ny driftsleder

Gschib har foran denne sesongen overtatt som driftsleder i alpinanlegget. Han har fra tidligere erfaring fra Målselv Fjellandsby, der han har jobbet som driftsleder i fire år.

– Jeg har i tillegg driftsledersertifikat utstedt av taubanetilsynet som er nødvendig for å inneha ei slik stilling, sier han til Bladet Vesterålen.

Etter at de nedre delene av bakken nå har fått nok snø, skal kanonene flyttes oppover til henget mellom trea og femma.

Vil ikke spå

– Når vi har fått lagt nok snø der og doset denne utover, kan vi åpne bakken. Så vil det nok ennå gå litt tid før vi kan åpne helt opp.

Han vil ikke spå når bakken kan åpne.

– Etter at vi har produsert snøen må den ligge et døgn å tørke før vi kan flytte på den. Og selve produksjonen er avhengig av at været holder seg stabilt ei tid til.

Seint i gang

Åpning av anlegget midt i januar er seinere enn de siste årene. Gschib sier mildværet før jul får ta mye av skylden for situasjonen.

– Det var en fin såle av natursnø i bakken, men mildværet stakk av med alt. En åpning i januar i stedet for før jul betyr tapte inntekter for anlegget.

Alpinistene får likevel trent i andre bakker. Anlegget i Harstad er åpent, og nylig var alpinistene på treningssamling i Bardu.