Tidligere fotballpresident Sondre Kåfjord er klar for lederkurs i Vesterålen i november.
Tidligere fotballpresident Sondre Kåfjord er klar for lederkurs i Vesterålen i november. Foto: Eirik U. Birkeland / Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0

Sondre Kåfjord kurser vesterålinger

I november tar tidligere fotballpresident Sondre Kåfjord interesserte vesterålinger med på fotballederkurs på Stokmarknes.

Det forteller klubbutvikler Martin Størkersen Myrlund i Hålogaland fotballkrets. Da drar kretsen nemlig i gang leder 2 og 3-kurs for alle som er interessert i organisering av idrettslag – særlig i fotballen.

– Vi har fire kursnivåer. Det første er leder 1, som er grunnleggende kunnskap om drift av en klubb. De to neste går mer inn i klubbledelse, drift og økonomi, som er viktige saker man handterer i hverdagen, sier lødingsværingen Myrlund.

Blant flere foredragsholdere er altså tidligere fotballpresident Sondre Kåfjord.

– Disse kursene pleier å være en opplevelse i seg selv, forteller Martin Størkersen Myrlund.

– Lederkursene er for alle i klubben, men dette går nok aller mest heim hos dem som sitter i styre og stell. Likevel kan de gi utbytte til alle som har interesse for organisering, understreker han.

Martin Størkersen Myrlund inviterer til to dagers lederkurs på Stokmarknes.
Martin Størkersen Myrlund inviterer til to dagers lederkurs på Stokmarknes. Foto: Egil Blomsø

Invitasjonen går ut til alle interesserte i kretsen, og spesielt til sone Vesterålen.

– Men vi har påmeldte fra Ofoten og Lofoten også. Det blir en god miks av folk, og det er veldig bra.

Så langt er det over 20 påmeldte, inkludert åtte fra Stokmarknes IL fotballgruppe.

Fotballeder 2 tar for seg blant annet ledelse av frivillige, ryddig klubbøkonomi, sportslig ledelse og media og kommunikasjon. Kurset fotballeder 3 tar blant annet opp veien til målet, omdømme og stolthet og konflikthåndtering.