Sortland håndballklubb sender 97 spillere til helgens turnering i Harstad. (Arkiv
Sortland håndballklubb sender 97 spillere til helgens turnering i Harstad. (Arkiv Foto: Roger Vagle

Sortland håndballklubb stiller mannsterke til turnering

SORTLAND: Sortland håndballklubb stiller mannsterke under helgens Landsås-cup i håndball. Rundt 100 spillere fra klubben skal i helgen kjempe mot lag fra hele Nord-Norge, i tillegg til et lag fra Sverige.

– Man kan trygt si det er en forbedring fra da vi startet opp som håndballklubb for noen år siden og kun hadde 15 spillere som deltok. Nå er vi nøyaktig 97 spillere fordelt på 7 lag i alderen 7 til 16 år som drar, forteller Halvar Mikalsen i Sortland håndballklubb.

Turneringen i Harstad har i likhet med Sortland håndballklubb har vokst seg stor over år, og i helgen legger de like mye vekt på det sosiale aspektet som det sportslige. Under helgens turnering er det spillefri lørdagskveld der alle som deltar også vår være med på konsert. Og på konsertområdet er det i tillegg boder, grilling og andre aktiviteter.

Helgens cup blir sesongavslutning for Sortland håndballklubb. Etter helgens turnering venter sommerferie, får ny sesongoppkjøring starter utpå høsten.

– Det er noen spillesugne spillere som gleder seg veldig til denne turneringen. Og jeg vil anta de alle fleste som er med har som mål å vinne. Men det regner jeg med andre lag også har, så det skal bli spennende å følge med, sier Mikalsen.

Også spillere fra Stokmarknes og Lødingen skal delta under turneringa.