Årets beste: Sortland IL hadde i år beste Tine fotballskole. (Illustrasjonsfoto)

Sortland IL arrangerte årets beste fotballskole

SORTLAND: Sortland ILs Tine fotballskole er kåret til årets beste.

I år ble Tine Fotballskole arrangert for 22. året på rad og over 450 klubber arrangerte det totalt over hele landet, skriver Norges fotballforbund i ei pressemelding.

– Hvert år blir en klubb i hver fotballkrets kåret til den beste arrangøren av Tine Fotballskole, basert på Tine og NFFs største fokusområder på fotballskolen som er jenteandel, Fair play og kosthold, i tillegg til at keeperen også var i fokus i 2019.

– I tillegg må klubbene skape god aktivitet gjennom godt sportslig opplegg, med smålagsspill samt øvelser uten kø. Klubbene har utviklet gode rutiner og systemer for å sikre at barna som deltar får en meningsfylt, trivelig og fotballfaglig god uke.

– Trenerne er flinke til å se alle barna og klubbene er flinke til å forberede trenerne på oppgaven ved å skolere trenere med kurs og samlinger i forkant av arrangementet.

I NFF Hålogaland var det Sortland IL som gikk til topps.

– Dette er et flott eksempel på hvordan vi ønsker at en TINE Fotballskole skal være og prisen til Sortland IL er derfor fullt fortjent, sier fagansvarlig for TINE Fotballskole i NFF, Andre Paulsen.

– Tine ønsker å være en pådriver for at barn og unge har et sunt og variert kosthold, kombinert med aktiviteter som lek og idrett. Derfor er vi glade for at Sortland IL også er opptatt av dette, sier sponsorsjef i Tine, Ann-Kristin Syversen.

Som bevis på at de var beste arrangør mottar klubben plakett og fire småmål.