Lars Kristiansen Fagerlirøen.
Lars Kristiansen Fagerlirøen. Foto: Privat

Sortland ILs herrelag har fått nye trenere

SORTLAND: Trenerkabalen er klar i Sortland IL.

Seint torsdag kveld informerte klubben om det nye trenerteamet på sin Facebook-side.

Lars Kristiansen Fagerlirøen tar over etter Julie Voktor Pedersen som hovedtrener for herrelaget i 4. divisjon, mens Marius Jørgensen skal være spillende assistenttrener. 

Keepertrener blir Yutthasart Kengkat-Arwut, også kjent som Maxi. Arne Olav Berg skal ha rollen som trenerveileder og spillerutvikler.

– Alle fire har signert kontrakter ut 2021-sesongen, og starter oppkjøringa med en ung og sulten spillerstall allerede neste uke, opplyser klubben.

Håndplukket

– Jeg ønsker at man skal være et større team. Jeg tror det er veien å gå, både for meg som trener, men også for klubben, sier Fagerlirøen til Bladet Vesterålen.

Han er godt fornøyd med de tre andre han nå får rundt seg i teamet. Marius Jørgensen returnerer altså til Sortland IL etter sitt korte spilleropphold i Melbo IL sist høst. 

– Det er jeg som har plukket ut Arne Olav, Marius og Maxi. Det var en forutsetning for meg at de kunne bli med. 

På spillerjakt

Noe av utfordringa framover blir å bygge opp en større spillerstall i a-laget, og det er en jobb som starter umiddelbart, ifølge den nye treneren.

– Vi har en jobb å gjøre med å få tak i flere spillere. Men de vi har er gode spillere, og jeg har trent mange av de før. Nå skal vi sette oss ned og diskutere hvilke spillere som kan være aktuelle, så vil vi kontakte hver enkelt, sier Fagerlirøen. 

Han vil ha sin første trening med spillerne i Blåbyhallen på tirsdag.