Starter gjenåpning av breddeidretten

Får trene normalt: 2. divisjon for kvinner er blant de som får starte opp igjen i fase 1 av gjenåpningen. Damelaget til Sortland hadde opprinnelig forberedt seg seriestart i august. (Arkivfoto) Foto: Hilde Jørgensen

Regjeringen meldte på en pressekonferanse onsdag at man vil sette i gang en forsiktig og gradvis åpning av breddeidretten. Men det gjelder bare trening.

Samtidig økes antallet mennesker som kan være tilstede på idrettsarrangement. Nå får inntil 600 personer samtidig være på utendørsarrangementer, mens grensen på 200 mennesker bevares på innendørsarrangementer, sa statsminister Erna Solberg på pressekonferansen, ifølge NRK.

Kravet er at det skal være ett ledig sete mellom mennesker på hver seterad på idrettsarrangement, fortalte helseminister Bent Høie på den samme pressekonferansen.

Det skal nå igjen være mulig for voksne å drive med enkelte breddeidretter, og trene som normalt, med nærkontakt. Foreløpig er det kun åpnet for trening og ikke kamper og konkurranser.

Breddeidretten for personer over 20 år åpner igjen fra 12. oktober.

Fotball med tredjedivisjon for herrer og 2. divisjon for kvinner, basketball, judo og dans er blant idrettene som får starte opp igjen i fase 1 av gjenåpningen.

Det er idretten selv som har lagt opp hvilke idretter som skal åpnes igjen i fire forskjellige faser, melder NRK.