Nye skyttertalenter på standplass hos Bø skytterlag,
Nye skyttertalenter på standplass hos Bø skytterlag, Foto: Privat

Startet inne-skytinga

BØ: Bø-stevnet og Adventtreffen markerte åpning av innendørssesongen for skytterne i regionen. – Stevnene preges av den positive utviklinga vi ser, når det gjelder rekruttering av unge skyttere, sier samlagsleder Torfinn Johnsen.

Nesten 60 skyttere deltok i helga på dobbeltstevnet hos Bø skytterlag.

– Ekstra gledelig er det at såpass mange ungdommer stiller på stevnene. Bø skytterlag er fornøyd med deltagelsen, spesielt med tanke på at det arrangeres stevner samme dag i naboregionen.

Delte på gullet

Torfinn Johnsen og Tor-Erik Iversen delte på 1. plassen i klasse 3-5, hvor Iversen vant Adventstreffen med 242p (poeng) og Johnsen vant Bøstevnet med 341p.

I klasse 2 var det meget god skyting av Sortland-skytterene Stein Erik Kvandahl og Helene Enoksen som vant hvert sitt stevne med 246p og 344p. I klasse 1 vant Rune Horn begge stevnene med 245p og 244p.

I veteranklassene vant Kurt-Arne Rabben begge stevnene i klasse V55 med 246p og 341p. I klasse V65 var det Will-Arne Jakobsen som vant begge stevner med 245p og 337p, mens Eilif Andersen var best i klasse V73 med 244p og 347p.

Nye skyttertalenter på standplass hos Bø skytterlag, (Privat foto)
Nye skyttertalenter på standplass hos Bø skytterlag, (Privat foto) Foto: Privat
Nye skyttertalenter på standplass hos Bø skytterlag, (Privat foto)
Nye skyttertalenter på standplass hos Bø skytterlag, (Privat foto)

{{imageLeft}}

Både gutter og jenter

Blant ungdommene var Mari Benjaminsen best i klasse eldre Junior med 225p og 327p. I klasse junior var Henning Bakkejord-Johnsen best i begge stevner med 245p og 338p. I klasse eldre rekrutt vant Martin Henriksen og Mathilde Sivertsen hvert sitt stevne med 245p og 340p. I klasse rekrutt var det Mathias Mindor Strand og Stina Mari Rosales Kristensen som vant hvert sitt stevne med 239p og 338p.

{{imageLeft}}

Nye utfordringer

Innendørssesongen er dermed i gang for de fleste skytterne i Vesterålen og neste stevne i Vesterålen arrangeres også i Bø første helg på nyåret.

Men flere skyttere drar sørover allerede til helga for å delta på Norges største innendørsstevner i østlandsområdet. Der er konkurransen om finaleplasser hard, og en må finne toppformen for å hevde seg blant Norges beste skyttere, sier Torfinn Johnsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Vesterålen skyttersamlag har i 2019 hatt positiv utvikling på antall ungdomsskyttere, og med flere skyteskoler gjennomført i skytterlagene øker rekrutteringa.