Bård Sørensen (f.v.), Arild Fredriksen og Håvard Myhra i ledelsen for idrettslaget var med og feiret den stolte hundreåringen, blant annet på torget på Stokmarknes. (Alle
Bård Sørensen (f.v.), Arild Fredriksen og Håvard Myhra i ledelsen for idrettslaget var med og feiret den stolte hundreåringen, blant annet på torget på Stokmarknes. (Alle Foto: Inger Merete Elven

Stokmarknes IL feirer sine 100 år: – En viktig samfunnsbygger

HADSEL: Stokmarknes ILs 100-årsfeiring var godt synlig i Markedsgata lørdag.

Det ble delt ut bursdagskake og kaffe, og Stokmarknes Musikkforening spilte for jubilanten – og de frammøtte. Det var også mulighet for å prøve skuddfoten, der farta på skuddene ble målt.

– Så langt har vi vært oppe i 88 kilometer i timen. Men vi har hørt at rekorden er 103 kilometer i timen, forteller Leo, Anders, Hamse, Eskil og Shukri, som spiller på G16-laget til Stokmarknes IL, og noen ganger på a-laget.

Til stede var selvsagt også ledelsen i idrettslaget, ved leder Arild Fredriksen, Bård Sørensen som leder skigruppa og Håvard Myhra som leder fotballgruppa.

– Det er viktig å markere at idrettslaget er 100 år, og under feiringa trekker vi fram den lange og innholdsrike historien. Det har skjedd mye i løpet av de hundre årene, og ikke minst på anleggsfronten. Idrettslagene er jo en viktig samfunnsbygger på den fronten, som bidrar til å skape tilbud for befolkningen, sier Fredriksen.

Jubiléet ble ellers markert blant annet med Medkilas fotballskole for jenter, utstilling i Hadseltorget, besøk av landslagssjefen for e-sport, og ikke minst en stor jubileumsfest på kvelden i Hurtigrutens Hus.

Leo (f.v.), Anders, Hamse, Eskil og Shukri testet skuddfoten og hjalpt til med arrangementet.
Leo (f.v.), Anders, Hamse, Eskil og Shukri testet skuddfoten og hjalpt til med arrangementet.
Kjell Jørstad delte ut bursdagskake til alle om ville ha, på vegne av Stokmarknes IL.
Kjell Jørstad delte ut bursdagskake til alle om ville ha, på vegne av Stokmarknes IL.