Rankingturnering: fra siste turnering i Tromsø, der Øksil og Tromsø møttes i U17-finalen. I helga blir det nye kamper på Sortland. Foto: Innsendt

Stor volleyballhelg på Sortland

SORTLAND: I helga arrangeres det ei stor rankingturnering i volleyball for ungdomsklassene U15 og U17 på Sortland.

Arrangementet er en av flere rankingturneringer som arrangeres i løpet av året i Region Nord. Tidligere denne sesongen har det vært slike turneringer på Myre, i Bodø og i Tromsø.

– Denne helga er det Sortland Volleyballklubb som står som arrangør, og da kommer det mellom 250 og 300 spillere som er fordelt på 27 lag og åtte klubber, forteller trener i klubben, Håvard Hamansen Wallstad.

I tillegg til Sortland VBK, kommer det lag fra BK Tromsø, Lofotvolley, Bø Volley, Steigen, Bodø Volley, Grønnåsen og naboklubben Øksil.

– Denne rankingturneringa er også siste gjennomkjøring for flere av klubbene som skal til NM U15 og NM U17 i slutten av mars.

– Det vil bli ei hektisk og innholdsrik turneringshelg på Sortland, med kamper fra morgenen til seint på ettermiddagen både lørdag og søndag. Sortland stiller med to lag i G15, ett lag i G17 og ett lag J17, opplyser Wallstad.

I tillegg til selve turneringa, kommer Hazel Perrens som er ungdomslandslagstrener i Norges Volleyballforbund. Hun skal se kamper og gjennomføre en liten regionsamling for U15 jenter og gutter i løpet av helgen.

– Vi håper mange tar turen innom turneringa i løpet av helga, for å se ekte volleyballglede og flinke ungdommer. For publikum er det selvsagt også mulig å ta seg en kopp kaffe og noe godt å bite i, anbefaler Wallstad..