Svein Robert Vestå sammen med kona Kitt-Hege og volleyballpresident Eirik Sørdahl under prisutdelinga på Idrettsgallaen.
Svein Robert Vestå sammen med kona Kitt-Hege og volleyballpresident Eirik Sørdahl under prisutdelinga på Idrettsgallaen. Foto: Per-Einar Johannessen

Svein Robert fikk Ildsjelprisen

SORTLAND: Svein Robert Vestå ble Årets Ildsjel 2016. Prisen ble tildelt under Idrettsgallaen på Hamar lørdag kveld.

Svein Robert Vestå i Sortland Volleyballklubb ble allerede i høst – blant flere nominerte – kåret til Nord-Norges kandidat til prisen Årets Ildsjel, og det sto mellom Vestå og fire andre til den prestisjetunge prisen.

– Jeg er helt satt ut, sa Vestå, og gjorde klart at han var svært glad for å få prisen.

– Gi en applaus til de fire andre kandidatene, oppfordret han. – De andre fortjener den like mye som meg. Tusen takk til alle som har stemt på meg og andre som har  bidratt.

Vestå takket også sin kone Kitt-Hege for støtten.

Mange har aksjer i denne utmerkelsen, sa Vestå, og takket alle sine gode hjelpere.

– Det er klart det er kjempespennende, og jeg kjenner at blodtrykket ligger høyt og bobler, sa Vestå.

Vestå har lagt ned stor innsats i Sortland volleyballklubb, og er i tillegg til de ordinære volleyballaktivitetene sentral i klubbens fritidsaktivitet Åpent hus på fredager, rost av unge brukere fra hele kommunen og i alle aldre. Svein Robert Vestå har også vært sentral i integreringsprosjektet til Sortland volleyballklubb og med Sortland kommune på lag, som drivkraft i den store dugnadsinnsatsen der mange bidrar. Vestå har også vært en av Bjørklundparkens venner, en park i lokalmiljøet, blant mye annet lokalt på Sortland.

Hylles av ordføreren

Ordfører i Sortland kommune, Tove Mette Bjørkmo, hyller i en e-post til Bladet Vesterålen Vestå:

– Gratulerer så mye til Svein Robert Vestå  som årets ildsjel. Jeg er stolt over det du gjør og du fortjente virkelig å vinne. Vi er heldige som har deg i vår kommune, skriver Bjørkmo.

Fylkeskommunen gratulerer

– Vi gratulerer Svein Robert Vestå med vel fortjent pris, sier fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse, Ingelin Noresjø, på vegne av fylkesrådet i Nordland.

– Gratulerer og takk for innsatsen også i årene som kommer, sier Noresjø, og sier at Vestå sammen med alle ildsjeler gjør norsk idrett til det den er: i verdensklasse.

– Nordland fylkeskommune er stolt av dere og skal gjøre vårt for å legge til rette for innsatsen videre, sier Ingelin Noresjø (KrF), på vegne av fylkesrådet i Nordland.

– Håper det blir en fin tradisjon

– Ta med naboen på konsert

 

Ny Kulturfabrikk-leder

Akeglede i parken

Mottok Åpent Hus-pris

Kulturpakke til Sortland

Skøyteis på dugnad