– Det var utrolig morsomt å spille, og selv om vi tapte så synes jeg vi gjorde en god figur i den første verdensturneringen sammen, sier Kjersti Hansen til Bladet Vesterålen.

Hansen/Berget møtte de amerikanske jentene April Ross og Jennifer Kessy i den første kampen. Meritterte Ross/Kessy, som vant VM i Stavanger senest i 2009, ble et nummer for stor og vant 2-0 etter settsifrene 21-11 og 21-12.

– Litt spesielt å spille mot et lag som vi har som forbilder. Amerikanerne server som menn, det vil si veldig hardt, men jeg synes vi klarte å ta i mot mange baller. Vi fikk også inn fem-seks serveess på dem, og det er vi fornøyd med, sier Hansen.

Støkk

Hansen/Berget måtte vinne neste kamp mot det rutinerte georgiske paret Saka (31) og Rtevelo (33) for å kunne delta videre i verdensturneringen.

Saka /Rtevelo, som opprinnelig kommer fra Brasil, har spilt sammen siden 2006 og tok raskt styringen. Førstesettet ble også vunnet komfortabelt 21-5.

I det andre settet satte det unge norske paret en støkk i motstanderne. Hansen/Berget spilte veldig godt og var oppe i 12-9-ledelse.

De georgiske spillerne kom imidlertid tilbake og utliknet til 13-13. Deretter fulgte lagene hverandre fram til 16-16 for Saka/Rtevelo sa takk for seg og vant settet 21-17.

Trøkk

– Å spille hovedrunde i ei verdensturnering er veldig spesielt. Det er masse folk og stor trøkk i kampene, men jeg følte vi taklet det bra. Ja, vi koset oss skikkelig ute på banen, sier Hansen som håper å kunne hevde seg i ei verdensturnering senere.

– Når jeg og Mari får mer erfaring og trent lenge sammen, er det godt mulig å nærme seg de beste parene i verden. Vi må spesielt utvikle mottaksfasen som er grunnleggende for å få til godt spill. Uten et stabilt mottak, blir det vanskelig å få til gode opplegg og varierte angrep, sier Hansen.

Til Brasil

Hansen/Berget skal neste helg delta i ei norgesturnering i Oslo. Noen dager senere skal duoen spille kvalifisering til verdensturnering i Nederland.

– Etter Nederland-turen drar vi til Brasil for å trene hardt og forberede oss til en ny sesong, sier Kjersti Hansen.