Tar OL-beslutning om fire uker

Norges idrettsforbund er tilfreds med at IOC søndag satte en fire ukers frist for å ta en endelig beslutning om hvorvidt sommer-OL gjennomføres som planlagt, eller utsettes.

– Vi sendte et brev til IOC-president Thomas Bach før helgen hvor vi uttrykte vår sterke bekymring vedrørende koranasituasjonen og at denne måtte være under global kontroll før lekene kan gjennomføres. Vi registrerer at andre olympiske komiteer og flere amerikanske forbund har uttrykt tilsvarende bekymringer som oss. Slik situasjonen er nå ser det mørkt ut med tanke på å gjennomføre OL/Paralympics i Tokyo i sommer som planlagt, sier idrettspresident Berit Kjøll.

– Nå har vi fått en konkret dato å forholde oss til og det er viktig, ikke minst for våre utøvere som forsøker etter beste evne å forberede seg til et mesterskap under de mildt sagt uoversiktlige, krevende og rådende forhold. Det er på langt nær optimalt, sier Kjøll.

Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité vil uansett fatte en selvstendig beslutning på hvorvidt norske utøvere vil delta i OL i Tokyo. Her vil utøvernes standpunkt tillegges stor vekt, opplyser Kjøll.