Stålbrott slo til med en sterk seier mot Høken på Bleik mandag kveld.
Stålbrott slo til med en sterk seier mot Høken på Bleik mandag kveld. Foto: Fredrik Sørensen

Tatt av vinden – og Stålbrott

ANDØY: Kuling fra nordøst bød på problemer for Høken mandag. Det gjorde også Stålbrott.

Høken er et av regionens sterkeste heimelag. Mandag kveld gikk derimot gutta fra Bleik på et sjeldent tap foran sine egne tilskuere.

Det var kuling fra nordøst, og tidvis svært så heftige vindkast underveis i kampen. Det fikk begge lagene kjenne på. Bortelaget Stålbrott taklet derimot forholdene best – og hadselværingene tok til slutt en fortjent 3-5-seier i Andøy.

Jevnt

Det var derimot Høken som startet kampen best. Det tok ikke mer enn et halvt minutt før det sto 1-0 til heimelaget. Preben Meling Selås flikket ballen mellom beina på Stålbrott-målvakt Wilfred Nymoen, etter fint forarbeid av Tobias Ellingsen.

Ti minutter ut i kampen ble det 1-1. Dommer Augustine Aloyseous dømte nemlig straffe til Stålbrott etter at ballen traff hånden til en Høken-spiller innenfor sekstenmeteren. Lazar Todorovic satte ballen kontant i mål.

Resten av første omgang var dørgende kjedelig, med få angrep, og for det meste kriging på midtbanen. Men rett før pause eksploderte det.

Først sørget Remi Larsen for 1-2 til Stålbrott ett minutt på overtid. Minuttet senere utliknet Chaiyuth Bråten til 2-2 for Høken – noe som også var pauseresultatet.

Sterk seier

I første omgang hadde Høken medvind. I andre omgang var det Stålbrotts tur. Og gutta fra Hadsel utnyttet værforholdene bedre enn de gule fra Bleik.

Som i første omgang var det derimot Høken som åpnet best. Tord Karlsen sørget for 3-2 til heimelaget etter 50 minutter. Så tok gjestene kommando.

Remi Larsen utliknet til 3-3 etter 58 minutter. Ti minutter senere sørget Marius Olsen Eriksen for 3-4 i Stålbrotts favør. Ved begge scoringene var Høken-målvakt Mikal Pettersen uheldig – noe den sterke vinden bidro til.

Høken jaktet utlikning i sluttminuttene, og det var nære på for Tobias Ellingsen fem minutter før slutt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Dette var derimot ikke Høkens dag – og på overtid sørget Thomas Simonsen for 3-5-seier for gjestene, etter å ha satt ballen enkelt i mål etter corner for bortelaget.

Høken vinner som regel på heimebane, men mandag ble de tatt av vinden. Og Stålbrott, da, som spilte en solid bortekamp.