Vannflasketrøbbel: To vannflasker holdt på å ødelegge alt for Ken Lind (48) da han deltok i Styrkeprøven sist helg. Han er fornøyd med at han, tross trøbbelet, klarte å gjennomføre. Foto: Innsendt

To vannflasker skapte trøbbel for Ken

Da Ken Lind (49) fra Sortland deltok i sykkelrittet Styrkeprøven mellom Trondheim og Oslo, holdt to vannflasker på å ødelegge for deltakelsen.

Når man legger ut på en sykkeltur på 56 mil, planlegger man gjerne for å ha med både nok mat og drikke. Det hadde 49-åringen gjort, men så glemte han noe likevel.

– Jeg hadde planlagt nøye hva jeg skulle ha med meg på turen og noe av det viktigste er jo å ha med nok vann. Jeg hadde fylt tre flasker med vann. To av dem skulle jeg feste på rammen på sykkelen, og én på ryggen. Jeg hadde ikke syklet langt før jeg oppdaget at jeg hadde glemt de to flaskene som skulle være festet på sykkelen. De gjorde meg fortvilt og frustrert, sier Lind.

Tungt å sykle alene

Det gjorde at han stadig måtte stoppe for å fylle opp den ene flasken han hadde med vann, og han mistet kontakten med gruppa som han syklet sammen med.

– Det er stor forskjell på å sykle i ei gruppe og å sykle alene. Når du sykler i ei gruppe har du alltid noen som er med og pusher deg og får deg til å holde oppe tempoet. Det har man ikke når man sykler alene og man har ikke den samme motivasjonen.

– Jeg hadde en slik periode fra Dombås til Kvam, som er en strekning på 72 kilometer. Det var en tungt etappe der jeg også lurte på om jeg hadde syklet feil, ettersom jeg var eneste syklist på veien, forteller han.

Vurderte å bryte

Ken Lind valgte likevel å fortsette, men da han kom til Hamar fikk han en nedtur som gjorde at han vurderte sterkt å bryte.

– Da var jeg veldig sliten og jeg følte at nå ville ikke kroppen mer. Etter at jeg hadde fått i meg litt mat og drikke, ble det bedre. Da kom jeg også til å tenke på en kjent syklist som en gang sa at når du føler at du er i kjelleren, har du enda mer å gi.

– Jeg satte meg opp på sykkelen og bestemte meg for at jeg skulle prøve å fullføre. Det endte med at jeg syklet de siste 130 kilometerne fram til Oslo. Jeg var i mål etter 16 timer og 15 minutter på sykkelsetet. Målet var at jeg skulle klare det på 15 timer, men ettersom ikke alt gikk som planlagt, er jeg tross alt fornøyd, sier Lind.

Skylder på «støtteapparatet»

Før denne konkurransen hadde han 264 timer med trening og hadde lagt bak seg nesten 8.000 kilometer på sykkelen. Derfor var det litt kjedelig at to vannflasker skulle lage så mye trøbbel da det virkelig gjaldt. Den feilen mener han at «støtteapparatet» (han selv) får ta skylden for.

Han har deltatt i Styrkeprøven på sykkel før og er motivert til å gjøre det flere ganger. Drømmen er å kunne sykle sammen med en av barna, som også er ivrige på sykkel.

Artikkelen fortsetter under annonsen.