Arrangørene i Alsvåg IL ønsker velkommen til det sjette Nonskoll: Arrangørene i Alsvåg IL ønsker velkommen til det sjette Nonskollen 611 0pp til helga. Hovedattraksjonen i bakgrunnen. Foto: Innsendt

Var ei stund i tvil – men pandemien stopper ikke dette motbakkeløpet

Til helga arrangerer Alsvåg IL Nonskollen 611 Opp. Det dreier seg også denne gang om 611 høydemeter, med eller uten tidtaking. – Belønningen er et glass saft på toppen, en fantastisk utsikt, og en god følelse på tur ned igjen, melder arrangørene.

– På grunn av pandemien var vi ei stund i tvil om vi kunne arrangere motbakkeløpet i år, men vi har funnet en måte å gjennomføre arrangementet på som er godt innafor de smittevernreglene som gjelder, så da var det bare å trå til, sier leder i Alsvåg IL, Kristin Sørdahl Myklestad.

– Vi må se an vær og vind med tanke på premieutdelinga, men erfaringa tilsier at det kommer til å bli såpass strekk i feltet oppover mot toppen at vi kan gjennomføre konkurransedelen som en fellesstart som tidligere, skriver hun i ei pressemelding.

Også i år får løpet besøk av skiløpere fra sørfylket som har lagt ei treningssamling i bygda, så vi regner med at det bli høy kvalitet i feltet. Spørsmålet er om motbakke-rekorden opp vil ryke i år, for det ryktes at det er satt mange personlige rekorder i sommer.

– På oppfordring fra deltakere har vi laget en oversikt over bestetidene i de forskjellige årsklassene, så nytt av året er det at vi vil gjøre litt ekstra stas på den som klarer å sette ny rekord i sin årsklasse, sier arrangementsansvarlig Tommy Nordeng

– Vi har også mottatt henvendelser fra deltakere som ønsker at man kan få korrigert tida i forhold til vekt, eller BMI, om man vil, men vi har så langt ikke turt å følge denne oppfordringa, sier han. Det er klart at vekt har noe å si, men jeg tør i alle fall ikke be folk om å veie seg inn før start, eller offentliggjøre «handicapet» på resultatlistene, smiler han.

Nonskollen Opp markerer også slutten på serien med sommersprell som Alsvåg IL har gjennomført i sommer, og mange av de yngre deltakerne kommer til å delta i trimklassen, uten tid.

– For Alsvåg IL er det like viktig at mosjonister, trimmere og turgåere finner veien opp på Nonskollen, sier Kristin Sørdahl Myklestad, som håper på godt vær og mange deltakere.