Håkon Kristiansen (t.v.) viser fram de nye startpallene som klubben har investert i.
Håkon Kristiansen (t.v.) viser fram de nye startpallene som klubben har investert i. Foto: Roger Vagle

Venteliste i svømmeklubben

SORTLAND: Flere av Sortland svømme- og livredningsklubbs medlemmer har markert seg i år. Nå investerer klubben i nytt utstyr, og ventelisten for å få komme på svømmetrening er lang.

– Det gode grunnarbeidet som er gjort i klubben bærer nå frukter, konstaterer leder i Sortland svømme- og livredningsklubb, Håkon Kristiansen.

Flere av klubbens svømmere har markert seg godt i årets sesong og Kristiansen er ikke i tvil om at mye av jobben klubben har lagt ned med trening av utøverne nå gir resultater.

– Vi har fire toppsvømmere i klubben. Og selv om bare én av dem bor på Sortland, svømmer de alle for vår klubb. De viste stor fremgang både i Norgesmesterskapet og på stevnet vi var på i Kristiansand, der flere satte personlige rekorder, forteller han.

Lang venteliste

Klubben opplever nå en strøm av unger som ønsker svømmeopplæring, og har i dag rundt 60 unger på venteliste.

– Vi gjør lite for å få nye medlemmer, men mange foreldre kommer og ønsker at deres barn skal lære å svømme. Svømmeopplæring i skolen har i mange tilfeller vist seg vanskelig med de ressursene man har der. Derfor kommer foreldre og barn til oss. Utfordringen vi har er å få tildelt nok timer i bassenget og skaffe til veie nok instruktører for å kunne ta unna etterspørselen, sier Kristiansen.

Ferske medlemmer som har vært heldig å komme inn i klubben for å få svømmeopplæring.
Ferske medlemmer som har vært heldig å komme inn i klubben for å få svømmeopplæring. Foto: Roger Vagle

Nye startpaller

Klubben har også gått til innkjøp av nye startpaller – til sammen ei investering på rundt en kvart million kroner. Med god hjelp fra det lokale næringslivet er de nå kommet på plass.

– De startpallene vi hadde var klare for å bli skiftet ut. Svømmehallen er jo rundt 40 år gammel og startpallene like gamle. Ting forandrer seg jo med tiden. De vi har nå er mye mer moderne og mer lik de vi møter når vi deltar på stevner, forklarer Kristiansen.

Flere av de aktive svømmerne legger ikke skjul på at en ny og mer moderne svømmehall står høyt på ønskelisten.

– Vi har et utmerket forhold til de som driver hallen, men det er klart at et mer moderne bassenganlegg sier vi ikke nei til, sier Kristiansen.

– Det er ikke bare måten de nye bassengene bygges på som er annerledes. Det vil også ha sine fordeler når vi skal drive opplæring av unger som aldri har vært i basseng før, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Sosial sport

Lederen berømmer også medlemmene og det miljøet klubben har klart å få til de senere år.

– Selv om svømming er en individuell sport, er det viktig å ha det sosiale på plass. Når vi reiser på stevner, reiser vi som lag. Selv om svømmeren er alene når starten går, er vi andre med og heier, enten det er individuelle øvelser eller stafett. Det samholdet er viktig for alle, mener Kristiansen.