Kjell-Arne Finnesen (t.h.), leder i Sortland Taekwondoklubb gleder seg til storfint besøk siste helga i november. På bildet er han sammen med dattera Vida og Hadsel-leder Ken-Thomas Kvæl. (Arkivfoto)
Kjell-Arne Finnesen (t.h.), leder i Sortland Taekwondoklubb gleder seg til storfint besøk siste helga i november. På bildet er han sammen med dattera Vida og Hadsel-leder Ken-Thomas Kvæl. (Arkivfoto)

Verdenstopper kommer til Sortland

SORTLAND: Sortland Taekwondoklubb slår på stortromma og henter inn Kim Ung Chol fra Korea for å holde et internasjonalt instruktørkurs 24. til 26. november i Sortlandshallen.

Og sannsynligvis kommer også Ri Yong Son, presidenten i det internasjonale taekwondoforbundet (ITF). I likhet med Kim Ung Chol er Son fra Korea, men begge bor i Wien i Østerrike der ITF har hovedkvarteret.

– Dette er stort, ja, veldig stort for oss og miljøet i Norge. Det er stor interesse for å delta på kurset, sier Kjell-Arne Finnesen, leder i Sortland Taekwondoklubb, til Bladet Vesterålen.

Høyest

Kim Ung Chol har 9. Dan svart belte som er det høyeste oppnåelige innenfor denne stilarten internasjonalt. Også president Ri Yong Son har 9. Dan.

– Det har ikke vært et internasjonalt instruktørkurs i Norge siden 1992, og vi gleder oss veldig til å arrangere det. Det er mye planleggingsarbeid og et økonomisk løft for klubben, men vi håper på et par hundre deltakere og at vi skal gå i null eller litt pluss. Kurset er åpent for alle som trener taekwondo i Norge, sier Finnesen.

Kim Ung Chol har ikke bare den høyest oppnåelige graden innen ITF, men han er også leder for alle konkurranser i hele Europa.

Slik markedsfører Sortland Taekwondoklubb besøket av Kim Ung Chol fra Korea.
Slik markedsfører Sortland Taekwondoklubb besøket av Kim Ung Chol fra Korea. Foto: Innsendt
President Ri Yong Son i det internasjonale taekwondoforbundet kommer sannsynligvis til Sortland under det internasjonale instruktørkurset 24.-26. november.
President Ri Yong Son i det internasjonale taekwondoforbundet kommer sannsynligvis til Sortland under det internasjonale instruktørkurset 24.-26. november. Foto: Innsendt

– Han er veldig oppdatert på det tekniske nivået og kan gradere opp til 8. Dan, forteller Finnesen.

Sightseeing

Foruten trening vil Sortland-klubben ta det internasjonale besøket med på sightseeing i Vesterålen.

– Jeg tror dette blir en kjempeopplevelse for begge to. Vi håper også å få se nordlyset, som koreanerne er opptatt av. I tillegg kommer de til en veldig aktiv taekwondo-region. Sortland er Norges største klubb innen ITF-stilen med rundt 160 aktive. Også i Hadsel er det et stort miljø, sier Finnesen.