I Norway cup: Mathilde Gjertsen (bak fra venstre), Stina Ramberg, Leah Arntzen, Marie Rønning, Emilie Dreyer, Oda Hågensen, Stina H. Søberg, Linnea Abelsen, Sandra O. Knutsen, Ragnhild S. Eilertsen (foran fra venstre), Emma-Sofie Ellingsen, Caroline Ness, Kariell Isaksen, Linnea Delp Hålander, og keeper Hanna Løveng Johansen.(Foto: Privat)

På det tredje må det skje om de skal nå opp i Norway cup: – Har nok et av de yngste lagene

Jentelaget til Stålbrott/Melbo er det eneste laget fra Vesterålen i Norway cup, som spilles i Oslo i denne uka.

Norway cup er verdens største fotballturnering for barn og unge mellom 10 og 19 år.

Etter at lagets to av tre kamper var spilt ferdig tirsdag formiddag, hadde vesterålslaget fortsatt mulighet til å nå det gjeve a-sluttspillet.

– Vi tapte den første kampen mot Skarp/TIL/Hamna med 5-0. Det ble en slitekamp og vi møtte et meget godt lag som kan nå langt i turneringen, forteller André Ellingsen, som trener laget sammen med Randi P. Eilertsen.

Jevnt

I den andre kampen spilte Stålbrott 0-0 mot Elverum.

– Det ble en veldig jevn kamp med mange dueller på midtbanen, og der baller i bakrommet skapte de største sjansene. Vi hadde en veldig god målvakt som hindret baklengsmål, forteller Ellingsen.

Den tredje og siste kampen mot SIF Hessa må Stålbrott/Melbo vinne for å kunne gå videre til a-sluttspillet.

– I tillegg må Elverum tape med en del mål mot Skarp/TIL/Hamna. Jeg har stor tro på at vi skal slå SIF Hessa. Vi har som mål å nå a-sluttspillet, så får vi bare se om vi klarer det, forteller Ellingsen.

Opplevelse

Uansett hvordan det går, så er deltakelsen i Norway cup en stor opplevelse for spillerne fra Vesterålen.

– Vi skulle ha vært med i Skandia cup i Trondheim for to år siden, men den turneringen ble da avlyst på grunn av korona-pandemien. Spillerne har derfor gledet seg lenge til å delta i Norway cup, forteller Ellingsen.

De fleste av spillerne på laget er født i 2007.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi har nok ett av de yngste lagene i vår klasse i Norway cup. Alle på laget kunne ikke være med denne gangen, derfor har vi også med noen gjestespillere fra Sortland, forteller Ellingsen.

Tapte: Stålbrott/Melbo i aksjon mot Skarp/TIL/Hamna i puljespillet i Norway cup, en kamp som endte med tap. (Foto: Norway cup)