Den nye lederen i Sortland IL, Roger Andreassen. Foto: Trond Johansen

Vil få opp jenteaktiviteten

SORTLAND: Den nye lederen i Sortland IL ønsker å få opp aktiviteten på jentesiden.

– Vi har for liten ettervekst. Hvis vi også i framtida skal ha eget lag på damesiden, må vi gjøre noe med rekrutteringen, forteller Roger Andreassen.

44-åringen kommer opprinnelig fra Alsvåg og fikk hele 122 kamper for Morild før han la opp som 24-åring.

I 2007 flyttet han til Sortland der han har bodd siden.

Kontroll

Han har de siste årene vært styremedlem i Sortland IL, og rykket etter årsmøtet sist uke opp som styreleder etter Mats André Aas som snart flytter til Tønsberg.

– I den siste styreperioden har vi hatt veldig søkelys på å få økonomien under kontroll. Det har vi klart, men det har vært tidkrevende og gått på bekostning av mer overordnede oppgaver, sier Andreassen.

Les også
Nå skal han styre Sortland IL

Opprykk

Han håper også klubben klarer å få på plass et større støtteapparat, spesielt på seniorsiden.

– Vi har fått inn en flere ressurser på seniorsiden der vi nå har bra med kapasitet, men det er nødvendig og styrke det ytterligere, forteller Andreassen.

Herrelaget rykket for to år siden ned fra 3. divisjon, men Sortland-lederen håper det skal være mulig å få laget opp igjen.

– Vi er størst i Vesterålen og har kapasitet til også å bli den beste klubben, men for å klare det trenger vi å styrke økonomien. Det er nødvendig med ytterligere samarbeid med næringslivet, forteller Andreassen.

Gode kull

Han gleder seg over at rekrutteringen på guttesiden er god, noe som klubben kan høste frukter av senere.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Alt i alt ser det veldig bra. Vi har flere gode kull som kommer opp, og det blir viktig med tanke på ha et a-lag med mange spillere som har røttene fra vår klubb.

Sortland-lederen tror det er mulig å forsterke den positive trenden klubben er inne i.

– Vi har fått klubben stabil, og den flotte jobben som gjøres i bredde og topp kan gi gode synergieffekter, forteller Andreassen.