F.v. Jens Aasgaard (Hatlestrand), Sean Lid (Stavanger), Håvard Solheim (Tønsberg, foran), Max Fosselie (Kristiansand), Joakim Endresplass (Molde), Birk Tjetland (Oslo), Lars Kristian Ekeland (Hatlestrand, foran)) og Jo Gladsøy Sunde (Molde). (Alle
F.v. Jens Aasgaard (Hatlestrand), Sean Lid (Stavanger), Håvard Solheim (Tønsberg, foran), Max Fosselie (Kristiansand), Joakim Endresplass (Molde), Birk Tjetland (Oslo), Lars Kristian Ekeland (Hatlestrand, foran)) og Jo Gladsøy Sunde (Molde). (Alle Foto: Idar Ovesen

Volleyballsamling på Myre: Herlig hygge i havkanten

ØKSNES: Intensiv trening for volleyballspillere på samling ble avløst av grilling og hygge i havkanten på Myre.

– Vi har hatt det kjempefint, smiler Sean Lid (16) fra Stavanger, med grilltallerken i handa.

De unge volleyballspillerne på landslagssamling på Myre har ikke hatt grunn til å klage på noe som helst, skal vi tro alle rosende ord fra spillere og trenere.

Nydelig vær, en fin hall å trene i, oppvartning til tusen og en fin skole å ligge på. Madrasser var også fremskaffet, fra Øksil & Co.

– Veldig fin natur her

– Og så er det veldig fin natur her, synes Sean, som gleder seg til å smake både på kvalkjøtt og grillskive, samt grøntblanding og potetsalat.

{{imageLeft}}{{imageLeft}}

– Jeg stiller gjerne på en dugnad som dette, sier Atle Hansen.
– Jeg stiller gjerne på en dugnad som dette, sier Atle Hansen. Foto: Idar Ovesen
F.v. Kaia Flatekvål (Sandnes), Hedda Øvereng (Volda), Marie Bertelsen (Tromsø), Nina Elisabeth Solum (Grong), Nora Øvereng (Volda) og Helma Stavem (Øksnes).
F.v. Kaia Flatekvål (Sandnes), Hedda Øvereng (Volda), Marie Bertelsen (Tromsø), Nina Elisabeth Solum (Grong), Nora Øvereng (Volda) og Helma Stavem (Øksnes). Foto: Idar Ovesen
Hanne Steen hadde laget en artig quiz der guttene og jentene konkurrerte mor hverandre.
Hanne Steen hadde laget en artig quiz der guttene og jentene konkurrerte mor hverandre. Foto: Idar Ovesen
F.v. Svein Egil Stavem, Bjørn Sletvold (trener), Malin H. Skjelstad (trener) og Hanne-Lise Solum.
F.v. Svein Egil Stavem, Bjørn Sletvold (trener), Malin H. Skjelstad (trener) og Hanne-Lise Solum. Foto: Idar Ovesen
– Det skal bli godt med grillmat, synes Sean Lid (16) fra Stavanger.
– Det skal bli godt med grillmat, synes Sean Lid (16) fra Stavanger.

– Vi var ute på båttur forleden, og vi har vært på fjelltur (Myrtinden), forteller begeistra volleyballspillere fra mange kanter av landet. For flere er det første turen til Nord-Norge, og omgivelsene i Vesterålen gir absolutt mersmak, kan de forsikre.

– Alle er fornøyde med opplegget. Det har vært veldig artig og en glede å få være her, sier et gjeng med jenter som i kveldssola har tatt plass rundt matbordet.

Et 30-talls spillere har adresser som Tønsberg, Molde, Oslo, Tromsø, Hatlestrand og Stavanger, bare for å nevne noen. Det er jenter på 16- og gutter på 17-årsnivå som higer etter å få komme med på EM-kvalifisering senere i høst. Noen må belage seg på å bli skuffet. Men trener Bjørn Sletvold fra Oslo har trøst å komme med.

Får vist seg fram

– Spillerne får vist seg fram, og vi får erfart hva de kan trene mer på framover. Derfor kan de også komme sterkt tilbake om et år eller to, om de ikke kommer med videre denne gangen.

{{imageLeft}}{{imageLeft}}

Han forteller om et sterk samhold under treningsoppholdet, der spillerne også forsøker å gjøre hverandre bedre. Selv om de selvsagt også ønsker å vise hva de selv er god for.

– Det er et trivelig gjeng?

– Det er det absolutt, sier Sletvold, bydelsoverlege i Nordre Aker. Han gjennomførte for øvrig sin siviltjeneste ved Bup på Stokmarknes i 1993-94, forteller han.

Treninga siden onsdag har vært ganske så intensiv, så det var kjærkomment å få komme til Sandviksbakken lørdag kveld, der Atle og Bodil Hansen var vertskap nede ved sjøbodene.

– Gjerne på dugnad

– Vi stiller gjerne på en dugnad som denne, sier Atle Hansen, i godt driv i grillinga. Han har assistanse fra Svein Egil Staven. De har begge døtre som er aktive volleyballspillere, og med på samlinga, og forteller at volleyball gir dem mange opplevelser og bekjentskap når de er med på turene.

Til Vesterålen har Hanne-Lise Solum tatt turen fra Grong, for å følge datteren Nina Elisabeth. Hun synes også det er en storveis opplevelse å komme hit.

– Ja, absolutt, smiler Solum, som forteller at de skal kjøre tilbake på søndag, og da tar de Nina Elisabeth med seg i bilen.

– Og så skal vi ha ei overnatting i Mo i Rana, forteller hun.

De fleste andre skal ta fly fra Evenes, får vi høre.

Jo Gladsøy Sunde fra Molde har fram til for kort tid siden satset mest på fotballen. Men nå er han landslagsaktuell som volleyballspiller, og gleder seg over det.

– Det er fint å få komme hit, sier Jo, som nøt den fine lørdagskvelden i lag med alle de andre på samlinga på Myre.