– The Whale har potensial til å bli noe veldig stort, både for kvalen og for Nord Norge. The Whale vil gi Vesterålen og Norge en helt ny globalt kjent attraksjon. Når den er bygget, og det må den bli snarest, har den sjanse til å bli et like kjent reisemål som operahuset i Sidney, Nordkapp, Fjordene på Vestlandet og Lofoten. Det vil hele reiselivs-Norge tjene på og mest av alt Andøy.

Dette sa Erlend Bullvåg, eller Mr. Indeks Nordland, som Brita Erlandsen i Samskap omtalte ham, da han var en av hovedtalerne i et arrangement for nærmere 50 deltakere fra samtlige 20 omstillingsregioner i Norge.

Bullvåg presenterte tall fra den 20. utgaven av Indeks Nordland, en årlig rapport som tar pulsen på næringslivet i fylket.

– Det betyr mye for oss som jobber med The Whale å få en slik tilbakemelding fra Nord-Norges fremste ekspert på innovasjon og entreprenørskap. Jeg håper de bevilgende myndigheter legger merke til Erlend Bullvågs ord, og rekken av liknende uttalelser som kommer fra hele Nord-Norge nå, sier styreleder i The Whale, Benn Eidissen, i ei pressemelding.

Erlend Bullvåg er en kjent foredragsholder, og fengslet tilhørerne i Fyrvika på Andenes, der omstillingsregionene var samlet sist uke.

Bullvåg er nylig ansatt som ny administrerende direktør i Kunnskapsparken i Bodø. Bullvåg kom fra stillingen som førsteamanuensis ved Handelshøgskolen, Nord universitet, der han i flere år også har jobbet som dekan.