Ekstra: Det settes inn ei ekstra ferge på Helgeland. (Illustrasjon) Foto: Arkivbilde

Ekstra ferge skal løse kø i sør

Fra og med onsdag kommer ei ekstra ferge inn i drift på Helgeland.

Ferga er hentet fra Trondheim og tar 105 biler. Den økte kapasiteten vil løse mange av utfordringene som har oppstått i området de siste ukene. Ferga skal gå i direkterute mellom Tjøtta og Forvik. I tillegg flyttes ferger for å få ned ventetidene også på andre strekninger.

For å få til denne løsningen har fylkesrådet i Nordland satt av 3,3 millioner kroner ekstra. Det gir blant annet en ekstra ferge med god kapasitet på Helgeland. Mannskap på andre ferjer må innstille seg på å jobbe på andre ruter enn de har til vanlig, i tillegg til at trafikken de må håndtere er formidabel, også sammenlignet med tidligere somre. Nå lover værmeldingene godt vær også videre fremover, og når det onsdag åpnes opp for turister fra andre land i Europa, så er det blant annet meldt om stor pågang fra tyskere som ønsker seg til Norge.

Les også
Fulle ferger til Vesterålen

– Løsningen som er funnet inkluderer imponerende fleksible og konstruktive fergemannskap og selskaper, sier fylkesråd for transport og infrastruktur i Nordland, Bent-Joacim Bentzen.

Han berømmer fergerederiene og mannskap for innsatsen og evnen til å snu seg rundt og finne løsninger. Bentzen sier han er imponert over at både mannskap og selskapene er villige til å strekke seg veldig langt for å løse problemene for de reisende.

– De fortjener virkelig skryt. I tillegg har ledelsen i Boreal og Torghatten vært svært konstruktive og lett med lys og lykter etter gode løsninger, sier Bentzen.

Les også
Søndag var det kilometervis med fergekø – mandag anbefaler fergeselskapet å bestille