Vogntog med problemer i Ryggedalsbakkene. – Han hadde kjetting på, men der var glatt for ham. Foto: Barbro Pedersen Bismo

Et kjørefelt stengt i Ryggedalen

BØ: To vogntog skal fortsatt være til hinder for trafikken i Ryggedalen i Bø, på fylkesvei 820, melder Statens Vegvesen.

Statens vegvesen opplyser om dette torsdag ettermiddag, etter at det er meldt om kaos på innfartsveien til Bø hele dagen.

Først var et vogntog meldt stående ved Ryggedalsvatnet. Seinere sto et vogntog i tunellbakken i timesvis fra rundt klokka 09.30, og et kjørefelt var stengt i forbindelse med dette. Vogntoget hadde fått stopp på glatt vei i tunellbakken, men ble stående slik at annen trafikk for det meste kunne passere. Bilen hadde kjettinger på, opplyser forbipasserende, uten at dette hjalp til å unngå stopp, på den tynne ishinna.

Ryggedalen befinner seg på Bøveien, fylkesvei 820 mellom Bø og Øksnes/Sortland. Ei tynn ishinne gjør at vogntog har problemer, fordi det er svingete vei i bakken, får Bladet Vesterålen rapportert fra forbipasserende: Det er is i bakken, men islaget er ikke tykt nok for kjettingene å få tak i.

Ved 16.30-tida sto fire vogntog i bakken: tre på tur opp og ett på tur ned, forteller en trafikant.

Les også
– En glitrende idé
Les også
Vil gjøre Bø-tunellen best mulig