Nye avganger: Boreal justerer tilbudet fra nyttår. Illustrasjonsfoto. Foto: Håvard Skogly Mækelæ

Her lover fylket bedre busstilbud fra nyttår

Det blir flere nye avganger i busstilbudet i Vesterålen, når Boreal viderefører drifta i det nye anbudet fra 1. januar.

Dette opplyser Nordland fylkeskommune i ei pressemelding.

Når Boreal starter det nye anbudet fra 1. januar, er det gjort en rekke forbedringer i tilbudet.

– Vi søker hele tiden å lage et så godt tilbud som mulig, og at busser og båter går på de tidspunktene som er relevant for folk flest – også de som bor i distriktene, sier fylkesråd for transport og infrastruktur, Bent-Joacim Bentzen.

Fylkesrådet har mer enn én gang opplevd kritikk for endringer i rutetilbudet på buss og båt. Nå håper Bentzen de positive endringene i Lofoten og Vesterålen blir tatt godt imot, og at bussene brukes flittig.

– De økonomiske rammene vi har legger noen føringer. Men vi har forsøkt å sy sammen et best mulig tilbud med det materiellet og den sjåførkapasiteten som Boreal stiller med. De gjør en fantastisk jobb i det daglige, der de i all slags vær sørger for å transportere folk trygt. Det skal de fortsette med også de neste ti årene i det nye anbudet, poengterer fylkesråd Bentzen.

Han har registrert et par tilbakemeldinger på det nye tilbudet i Lofoten og Vesterålen der det har vært misnøye, men sier det er god dialog med kommunene som er berørt.

– Bussen mellom Kaljord og Sortland har fått tilbake morgenavgangen. Og knyttet til reduksjonen i tilbudet mellom Digermulen og Svolvær er vi i dialog med Vågan kommune. Den økonomiske virkeligheten må vi forholde oss til. Men igjen så mener jeg at vi har fått til en god utvidelse av tilbudet i regionen, sier Bentzen.

Tilbudet mellom Melbu, Stokmarknes og Sortland styrkes fra 1. januar, og bedrer dermed muligheten for jobbpendling mellom kommunene.

Det blir bestillingsturer på sommerruten mellom Myre og Nyksund i korrenpondanse med linje 18-862 Sortland-Myre-Stø. Dette gjør det mulig å ta buss fra Sortland til Nyksund, gå Dronningruten til Stø, og ta buss tilbake igjen til Sortland på samme dag.

Avgangene klokka 19.30 fra Sortland til Andøy, Bø, Hadsel og Øksnes, utsettes noen minutter for å få sikre korrespondanse med buss fra Narvik og Harstad.