Omkjøring: Det ene feltet i Vesterålsgata er sperret. Sørgående trafikk kan kjøre som normalt. Foto: Håvard Skogly Mækelæ

Så lenge skal halve gata være stengt

SORTLAND: Nye vannledninger, kloakk og gatelys skal legges i Vesterålsgata. Det betyr omkjøring for den nordgående trafikken.

Som meldt tidligere i høst, har Sortland kommune planlagt å legge nye ledninger langs Vesterålsgata.

Og startdatoen er nå.

– Vi hadde allerede begynt å legge ut sperringer mandag ettermiddag. Mandag kveld stengte vi det ene kjørefeltet, forteller prosjektleder Christoffer Olsen i Ottar Bergersen og Sønner.

Omkjøring for nordgående

Dette betyr en hel del for trafikken igjennom Sortland sentrum den neste tida. I starten vil det ene kjørefeltet i Vesterålsgata være stengt for vanlig trafikk mellom Kong Øysteins Vei og Nordre Frydenlund Alle.

– I starten vil all trafikk som kommer fra Stokmarknes og skal igjennom Sortland måtte bruke Strandgata igjennom hele sentrum. Man kjører ned ved Sigurd Pedersen, og opp ved Skibsgården mot rundkjøringa, forteller Olsen.

– Vi starter arbeidet tirsdag denne uka, ved krysset til Nordre Frydenlund Alle. Vi bruker én til to uker på å grave mellom Nordre Frydenlund og Søndre Frydenlund. Når vi er ferdig med den delen, vil man kunne kjøre tilbake på Vesterålsgata ved busstasjonen, sier han.

Den sørgående trafikken vil kunne kjøre igjennom Sortland uten å måtte ta noen omveier, men det vil være nødvendig å bruke motsatt kjørefelt der det arbeides.

Inntil tre måneder

Ifølge Olsen har prosjektet en byggetid på to og en halv til tre måneder før det er ferdig. Det vil si at arbeidet, og den delvis stengte gata, vil vare til tidligst i januar.

Entreprenøren jobber seg gradvis sørover, og det vil bli omkjøring til Nordre Frydenlund Alle, Søndre Frydenlund Alle og Kong Øysteins Vei i kortere perioder - mens mannskapet jobber direkte over de gatene.

– Vi jobber fra tidlig morgen til kveld for å bli ferdig fortest mulig, og arbeider på fortauet etter hvert som vi blir ferdig, så det er minst mulig åpen grøft, sier Olsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

De som har innkjørsel langs de berørte veiene vil bli uten innkjørsel i kort tid, men Olsen forsikrer at entreprenøren skal holde dialogen gående med beboerne det gjelder.

– Er det noen som har spørsmål, må de bare ta kontakt med meg eller kommunen, som er byggherre, sier han.

Arbeidet inkluderer dette, ifølge Olsen:

– Vi skal legge nye vannrør. De skal legges midt i fortauet, og det etableres nye vannkummer. Det er også en del avløpsrør, og vi skal etablere nye gatelys og tilhørende ledninger til det langs hele traseen. Arbeidet går langs omtrent 550 meter vei.

Omkjøring: Nordgående trafikk igjennom Sortland må nedom Strandgata og igjennom sentrum. Foto: Håvard Skogly Mækelæ
Les også
Stenger halve Vesterålsgata