I havet: Rekkverket er ødelagt langs et godt stykke av moloen der lastebilen havnet i sjøen. Foto: Tor Johannes Jensen

Kolliderte og kjørte i havet

HADSEL: Ingen skal være skadd, etter at to biler og en lastebil kolliderte ved Hadselbrua. Lastebilen kjørte i sjøen, men føreren kom seg velberget på land.

Politiet melder at to kjøretøy er involvert. Det var en lastebil som kjørte i havet, og føreren bekrefter å ha vært alene i bilen, melder politiet. Det var to personer i den andre bilen.

– Alle tre fremstår som fysisk uskadd, melder politiet.

Politiet opplyser også at mye av rekkverket på brua er borte, der uhellet skjedde ved moloen/brufoten på Langøysida.

Det viser seg etterpå at to personbiler og en lastebil er involvert. Personbilene kom fra Stokmarknes. Vi jobber med å få oversikt og forståelse med hensyn til hendelsesforløp. Heldigvis er ingen skadet.

Etter foreløpige samtaler med de involverte, har politiet fått opplyst at lastebilen og en av personbilene har kollidert, uten at innsatsleder kan angi årsaken til at de to har støtt sammen – hvem som eventuelt har vært over midtstripa mot motgående kjørefelt. Den andre personbilen har ikke kollidert med noen av de andre, men skal ha truffet en stein som har kommet ut i veien i forbindelse med uhellet de andre to hadde.

Politiet vil foreta flere avhør før man endelig konkluderer med hendelsesforløp og nærmer seg skyldspørsmålet.

– Veien blir igjen sperret for opprydding, etter å ha vært åpnet en periode litt før klokka 19.

Hadsel Brann er på stedet med åtte mann, tre biler og en båt.

– Vi arbeider samtidig for å finne ut hvordan vi skal få lastebilen opp av sjøen så snart som mulig, for å unngå mer forurensning enn nødvendig, sier brannsjef Øyvind Skjørholm i Hadsel.

Trafikkulykke: Det har dannet seg lange køer forbi skadestedet, men det arbeides for å slippe biler forbi puljevis, får Bladet Vesterålen opplyst fra stedet. Foto: Idar Ovesen