Ryddetid: Line Henriette Benjaminsen, planlegger ved teknisk etat i Bø, vil ha oss med på vårrydding. Foto: Mareno Leonhardsen

– Alt som havner ut bilvinduet provoserer meg, sier Line (33)

Line Henriette Benjaminsen (33) i Bø kommune oppfordrer oss til å være med på vårrydding i bygdene nå.

– Vi vil gjøre det trivelig rundt oss etter vinteren.

I Bø blir blanksekker med ryddet avfall hentet ved fylkesveier neste torsdag. Sekker er å få på Fellestjenesten ved inngangen på kommunehuset.

– Vi vil også ha avtalt hvor sekker blir plassert etter ryddinga.

Kan hente gratis

Nyansatt planlegger Benjaminsen ved teknisk etat vil ikke at sekker skal bli stående igjen når bilene har samlet inn.

– Vi kan ikke hente ved private og kommunale veier, men ber om at det bringes til fylkesvei, så blir det hentet gratis og franko.

Snøen smelter i stor fart, og første ryddesjau på fellesområder skal hjelpe oss å få det rent og ryddig ute før 17. mai.

– Akkurat nå tenker vi langs vei og grøft. Seinere vil vi også rydde fjæra, i strandryddeaksjoner. Nå skal det heller ikke blandes inn næringsavfall og skrot fra husholdninger – garasje, loft og kjeller.

– Provoserer meg

33-åringen har utdannelse og bakgrunn i naturbasert reiseliv, og liker svært dårlig alle flasker og all emballasje som havner ut bilvinduet, eller som slippes ned der vi går og står:

– Det provoserer meg. Jeg skulle gjerne visst hva som rører seg i hodet til disse, når de velger å dumpe avfall på den måten. Men det gleder meg at kunnskapsrike unge ser ut til å være mer opptatt av miljø enn eldre generasjoner, sier Benjaminsen.