Tobias Nygård Vibe fra Lødingen spiller spillende trener, i tillegg har også Adrian Pedersen fra Melbu, Thomas Aloyseous fra Sortland og Erik Stoltz Pedersen fra Sortland tatt overgang til 4. divisjonsklubben.

Både Tobias Nygård Vibe og Adrian Pedersen har i flere sesonger spilt sammen for Tromsdalen (TUIL) i 2. divisjon.

Thomas Aloyseous kommer fra 4. divisjonsklubben Skarp, mens Erik Stoltz Pedersen i første del av fjorårets sesong spilte for Senja i 3. divisjon og på høsten for Storelva i 4. divisjon.

Toppscorer

27-årige Adrian Pedersen var TUILs toppscorer med 8 mål på 26 kamper i 2022. Han velger likevel å gå ned to divisjoner for å spille for Ulfstind.

– Det er litt på grunn av jobb, kan du si. Jeg har en ganske fysisk jobb som elektriker og mistet ofte treninger. Og når jeg først var på trening, var det fort på 50–60 prosent. Det har jeg kjent litt på de to siste årene, så det var egentlig mest det som det sto på, sier Adrian Pedersen til iTromsø.

Pedersen sier til avisa at han aldri fikk hentet seg inn og at kombinasjonen med jobben som elektriker og fotballspillingen sørget for en ikke gunstig treningshverdag.

– Det tok jeg ofte med inn i kampene og følte jeg ikke var der man hadde lyst å være, forteller Pedersen.

Skuffet

På spørsmål om hvordan TUIL tok hans overgang, forteller Pedersen til iTromsø:

– De er selvfølgelig skuffet. Det er kjedelig og trist. Da 2022-sesongen var ferdig så jeg for meg at jeg skulle spille i TUIL i 2023. Du kan si at om hadde TUIL vært litt tidligere på og jeg hadde fått et tilbud rett etter sesongslutt, hadde jeg mest sannsynlig spilt i TUIL i 2023. Men når tiden gikk, så dukket det opp andre tilbud som var mer attraktiv.

Futsal

Adrian Pedersen er også en sentral spiller på elitelaget til Vesterålen futsal. Og han har spilt kamper for det norske futsallandslaget både i 2019, 2020 og 2021.

Nylig ble han tatt ut i bruttotroppen til det norske futsallandslaget til VM-kvalifiseringskampen mot Frankrike i Tromsø 2. mars.