En mann er dømt til 3 år og 4 måneders fengsel, etter grove narkoforbrytelser og trusler i Tromsø. Om dommen blir stående, får han i tillegg beslaglagt blant annet en rekke telefoner og merkeklær – da påtalemyndigheten mener han bare kunne betale for dem med penger fra kriminell virksomhet.

Mannen innrømte skyld i det meste da han møtte i Nord-Troms og Senja tingrett i oktober. Narkotikaen var den alvorligste delen av saken, ifølge retten:

I februar i år oppbevarte han 2.196 gram hasj, 1.610 tabletter flualprazolam, 87 gram kokain, 41 gram MDMA og 740 milliliter GHB. Dette fant politiet etter at de rykket ut til en voldsmelding på adressen hans. I desember 2021 oppbevarte han 2.341 tabletter Ksalol, og totalt 30 glass dopingmiddel.

I mars 2022 truet han en mann for å få ham til å trekke anmeldelsen mot en kjenning. Han forklarte i retten at han mente den fornærmede hadde forklart seg usant til politiet.

– I meldingene skrev han blant annet: «Du ane ikke kordan mess du har stelt istand, (navn) e en del av klikken min. Æ og 5 andre, omså æ aleina skal komme å rævkjøre dæ med en svart stor dildo. Vi greie å lokalisere dæ både her i tromsø og æ har kompisa i (by) som vet kor du bor. Du er ferdig lille drittunge.»

Mannen truet i tillegg to kvinner med å sende dem på sykehus. Den ene skal ha blitt truet med å få knekt beina sine. Han forklarte i retten at han var mye ruset i tida da han kom med truslene.

Straffen kunne blitt mindre, hvis det ikke var for en tidligere dom. Mannen hadde nemlig blitt prøveløslatt fra en annen årelang fengselsdom i 2021, med ett år og 26 dager igjen å sone av den dommen. Tingretten mente han burde sone den gjenværende tida, så det ble en del av den nye straffen.