– Vi har fastslått at trusselen som ble ringt inn er falsk. Vi har ingen grunn til å engste oss for skipet og passasjerenes vel og ve. Vi har hatt en intens etterforskning som gjør at vi kan si at dette ikke er en reell trussel, sier Borge Amdam, operasjonsleder i Møre og Romsdal politidistrikt til NRK.

MS «Nordnorge» mottok tidligere onsdag kveld en anonym telefonsamtale som i verste fall kunne oppfattes som en trussel. Som et føre-var-tiltak kontaktet skipet politiet, opplyste Martin Henriksen, pressevakt Hurtigruten Norge.

Først klokka 21.21 meldte politiet at situasjonen var avklart og at sperringene ved Hurtigrute-kaia i Ålesund ble opphevet. 260 passasjerer og et mannskap på 70 kunne da gå om bord igjen.

Innsatsleder Siri Løndal sier trusselen mot skipet var en uspesifisert trussel mot Hurtigruten som var ment for å skape frykt. Hun sier at politiet har kontroll på innringene. Hun vektlegger at de vil etterforske saken videre, og at det kan bli aktuelt å sikte personen som kom med truslene.