Flere fra Strønstad var nok klistret til skjermene mandag, da Siryaporn Rithisirikrerg deltok i finalen i kokkekonkurransen «Årets unge kokk». Hun har nemlig vokst opp på bygda sør i Hadsel, og lå an til å utmerke seg i den nasjonale konkurransen i Stavanger.
Ifølge NTB og Lofotposten har 24-åringen tidligere smykket seg med sølv fra Årets unge kokk i 2021, sølv i NM i kokkekunst, og hun er en del av det norske kokkelandslaget.
Dette årets kokkekonkurranse utspilte seg fra tidlig på morgenen mandag, og det var premieutdeling på kvelden. Da ble det klart at kvinnen med kallenavnet «Mymint» har tatt enda en medalje – av sølv.
– Rithisirikrerg ble nummer to i kåringen. Da juryen avslørte vinneren var det Eli Anne Sundset fra Trondheim som ble kåret til årets unge kokk. Sundset var med da Håkon Solbakk vant sølv i «Årets kokk 2021» og var med som medhjelper på laget til Filip Bendi i opptakten til Bocuse d'Or i Lyon tidligere i år. Petter Harbo Soma fikk tredjeplassen. John Sebastian Hornslien ble nummer fire, oppsummerer nyhetstjensten og Lofoten-avisa.
Tore Stalsberg var coach for «Mymint», og Mats Eriksen Holmsen var
«Årets unge kokk» beskrives som en rekrutteringsarena mot verdens vanskeligste kokkekonkurranse, Bocuse d'Or.
Siriyaporn «Mymint» Rithisirikrerg jobber til daglig på Thon Hotel Lofoten/Svolvær.
Under kan du se hele konkurransen i opptak. Dette inkluderer også konkurransen for de ikke fullt så unge kokkene, «Årets kokk 2023».