Hun har opp gjennom årene stekt vafler og sveler, bakt kaker, hun har stått i kaféen, vært lagleder, trener og dommer, vært med å arrangere Arctic Volleyball Camp for nesten 100 ungdommer. I dag er hun i all hovedsak trener, men Elaine er fortsatt dama som mange spør etter både når det er turnering, stevner eller ei vanlig treningshelg.

– Elaine er både streng, snill og ikke minst en motivert trener, som alltid ønsker at vi jentene skal ha det bra på hennes lag, forteller Alma Løvbugt. Hun har hatt Elaine som trener i snart fire år, og gir henne hovedæren for at hun fortsatt holder på med sporten.

– Gitt meg mye

– Volleyball har i alle år gitt meg veldig mye. Det er derfor jeg bruker all fritiden min, helger og ferier på å være sammen med ungdommen. De har i all hovedsak skylda for at jeg fortsatt holder meg ung, sier Elaine og ler.

Hun har i en årrekke vært et kjent ansikt i volleyballmiljøet i Øksil. Hun er dama som ikke liker å stikke seg fram, men trives best i kulissene. Under tvil går hun med på å slå av en prat med Bladet Vesterålen.

– Volleyballfamilien i dette landet er stor. Og den liker jeg å være en del av. Jeg har opp gjennom årene fått mange gode venner og kontakter over hele landet, og disse, sammen med spillerene i min egen klubb setter jeg høyt, sier hun.

Elaine har selv hatt unger som har vært aktiv i volleyballmiljøet i Øksil. Da yngstejenta bestemte seg for å legge volleyballen på hylla, ønsket ikke Elaine å forlate klubben. Hun forteller hun gikk noen runder med seg selv og lurte på hva i all verden hun nå skulle finne på om hun ikke hadde volleyballen å bruke tiden sin på.

– Jeg ville være aktivt med i klubben, så det endte med at jeg tok over et minivolleyballag. Så måtte jeg jo ta et trenerkurs, og så ballet det bare på seg, og har siden fulgt og trent dette laget, sier hun.

Følge jentene

Og det er det Elaine ser på som medaljen med å være med på dette.

– Å få følge jentene i flere år, og se på hvordan de utvikler seg både på og utenfor banen, er givende. Man får et sterkt bånd til dem. For jeg er opptatt av at jentene skal ha det bra i klubben, de skal føle seg velkommen og verdsatt. Selv har jeg ganske strenge regler på at alle skal oppføre seg mot hverandre, og er det situasjoner som oppstår, så tar vi det opp med en gang og får det ut av verden, sier hun, og legger til:

– Og så er jeg i tillegg både heldig og privilegert som har erfarne spillere fra 1. divisjon som er sammen med meg på treningene, og det er kun et stort pluss for laget, sier hun.

– Vi lærer mye

I helgen ble det arrangert turnering i Øksneshallen. Lag fra store deler av landsdelen deltok. Mathilde D. Johnsen på Sortlands jente 17 lag syntes det er stas med slike turneringer, selv om det fort kan bli litt stress sier hun, og får støtte fra Victoria Bech og Josefine Elvenes.

– Vi er jo ikke så veldig vant til å spille for et stort publikum. Her er det folk på tribunen, det er kamper på alle banene samtidig, så det er litt å holde styr på, sier jentene, som nettopp har slått Grønnåsen fra Bodø.

Men uansett stress eller ikke. Jentene er alle enige i at turneringer som dette er god lærdom å ta med seg videre.

– Vi har jo vokst opp med volleyball, og forskjellen på når vi startet mot det vi opplever i dag er stor. Konkurransen blir jo større jo eldre man blir, og vi ser og og at dommerne er mye strengere enn da vi startet, sier Victoria.

– Men alt i alt kommer vi ut med kun positive erfaringer etter ei slik helg. Erfaringer som er god å ta med seg videre, sier Josefine.

Ett lag videre

Lørdag var det og 8. dels-finaler i NM senior. Både ØKSILs dame og herrelag møtte BK Tromsø i cupkamp. Først ut var damene, som i en spennende kamp slo eliteserielaget fra Tromsø 3-1 i sett.

Herrelaget fikk det langt tøffere i sin kamp mot BK Tromsø. Der ble divisjonsforskjellen merkbar. Bortelaget vant en komfortabel 3-0 seier.