Fra nasjonalt hold satses det mye på seniorturer. Den norske turistforening har et prosjekt for de over 60 år som heter Aktiv i hundre.

– Formålet er å kunne gå i lag, holde seg i form og ha et sosial felleskap. I Sortland er ei slik seniorgruppe under oppseiling, sier Sunniva Birkeland i Vesterålen turlag.

– Vi skal ikke legge opp til lange turer som det er langt å kjøre til. Vi skal unnslippe det ved at det bare blir kortreiste turer i Sortland. Og hele verden er invitert, sier Berit Maske Rabås.

Til opplysning er Seniorgruppa ikke det samme som seniorturene til turlaget, som tilbyr mange turer for godt voksne.

– Jeg synes vi har verdens flotteste natur og jeg liker å gå på tur og møte andre, sier Berit Hannevold, ei av mange frammøtte på møtet der det ble orientert om seniorgruppa.

– Det blir ofte turer alene, så det er veldig trivelig å møte folk og så sammen med andre, sier Bodil Olsen, som også hadde tatt turen til møtet.

– Grunnen til at vi starter opp ei slik gruppe er at jo eldre man blir jo mer angst får man for å gå alene. Det kan være angst for å falle, angst for elgen og mange andre ting. Å kunne gå i gruppe gir oss styrke, sier Rabås.

– Dette er en veldig god idé, å gå sammen med noen gir en trygghetsfaktor. Man blir jo også sterkere fysisk av å gå tur, og så er det sosialt, sier Evy Jensen.

Oppstart av seniorgruppe på Sortland