Ei travel skytterhelg er over i Sikan i Bø, der Bø skytterlag arrangerte Sparebanken 68 grader nord cup. I tillegg til cupen, bød helga på et utsatt samlagsmesterskap i stang- og felthurtigskyting, dessuten skyting om organisasjonsmedaljen.

I hurtigskytingene kunne ingen true Torfinn Johnsen fra Bø skytterlag: Johnsen vant felthurtigskytinga med 11.50 sek. På stangskytinga tangerte han sin egen mesterskapsrekord med 29 treff. Magnus Wangsbro Rabben var blant flere som gjorde hederlige forsøk på å utfordre, men Magnus klarte bare 18 treff, 9 på hvert hold. Lite skal til for å ødelegge, i disse øvelsene.

https://ljsp.lwcdn.com/api/video/embed.jsp?id=78815977-508d-4b08-8f21-33c6f6b6988d&pi=ab0d25ac-f88c-45a7-a7b5-cda7a70caf4b

Torfinn skjøt meget godt og satte også ny mesterskapsrekord i skyting om organisasjonsmedaljen, med 297 poeng og vant dermed stevnet med god margin.

Sparebank 68 grader nord cup består av et feltstevne og to banestevner som kvalifiserer til en avsluttende finale. I finalen skytes det fem skudd i serie i klassens nest høyeste skytestilling, og fem enkelskudd til slutt i klassens høyeste stilling.

På felten

Det ble mange gode resultater under skytingen lørdag. På Sikanfelten ble det fullt hus på flere skyttere. I veteranklassene skjøt Jens Johansen, Trondenes; Asbjørn Tveit, Bjørnen og Vestre Målselv og Will-Arne Jakobsen, Bodø Østre alle 30 treff.

Blant ungdommene var det Sander Dybdal-Henriksen, Dverberg og Ane Nermark, Trondenes som skjøt solide 30 treff. I seniorklassen skjøt Jørn Finvåg, Bø; Bjørn Paulsen, Bø og Bengt Bratland Nermark, Trondenes fullt hus og 30 treff.

– Feltstevnet ble arrangert under gode vindforhold. Men feltløypa – samme som ble brukt under Nordnorsk mesterskap, NNM, nylig – er utfordrende for skytterne, og det er ikke helt enkelt å fylle inn alle treffene, sier stevneleder Torfinn R. Johnsen etter stevnet.

På banen

På lørdagens Sikantreffen klarte ingen å sette alle skuddene i tieren, men et meget godt resultat av Bengt Bratland Nermark, Trondenes, med 345 poeng på sin baneskyting. Meget godt skutt av Trondenesskytteren, som var i slag under helgas cup.

Søndag leverte fere toppresultater under det tradisjonsrike Draugenstevnet. Det ble 350 poeng på Ane Nermark, Trondenes, i klasse eldre rekrutt. I veteranklassene utmerket flere seg med god skyting: Roald Søfting, Ramsund; Jens Johansen, Trondenes og Magnus Riisnæs, Trondenes – alle med solide 350 poeng.

Finalene

Det var mye god skyting under finalene. Kanskje best av alle var Celine Nermark i den aller yngste klassen. I klasse rekrutt og med kaliber 22 i litt ujevn vind, skjøt hun meget gode 104.4 poeng. Det er beste finaleresultat i klasse rekrutt i Sparebank 68 grader nord cups historie hittil. Far Bengt Bratland Nermark leverte også bra skyting, og vant like godt både finale og alle tre stevnene innledende i klasse 3-5. Dårligere kunne ikke søster Ane være i klasse eldre rekrutt – og vant sin klasse med 104.8 poeng. Det var nok en fornøyd familie på tur heim etter ei fin skytehelg i Bø.

Finalevinnere:

Klasse Rekrutt: Celine Nermark, Trondenes 104,4 poeng

Klasse Eldre Rekrutt: Ane Nermark, Trondenes 104,8 p

Klasse V55: Oddmund Eggum, Trondenes 103,5 p

Klasse V65: Jens Johansen, Trondenes 107,0 p

Klasse V73: Eilif Andersen, Sortland 106,2 p

Klasse 1: Bjørn Paulsen, Bø 102,3 p

Klasse 2: Elin Mortensen, Andenes 99,5 p

Klasse 4: Jørn Finvåg, Bø 96,7 p

Klasse 5: Bengt Bratland Nermark, Trondenes 99,9 poeng.