Jorunn Husjord har det travelt om dagene.
Jorunn Husjord har det travelt om dagene. Foto: Rune Nilsen

Lokalmat fra Lødingen i lufta

Lokalmatprodusenten Den Sorte Gryte har inngått avtale med SAS. De skal levere sin prisbelønte brunost til SAS’ flyvninger i forbindelse med deres nye lokalmatsatsning New Nordic by SAS.

Travelt og gøy

Osteprodusenten Den Sorte Gryte trodde knapt hva de hørte da daglig leder i Hanen ringte og etterspurte 100 kilo brunost - i første omgang. Nå som de har levert enda 100 kilo, produserer de ost nærmest døgnet rundt.

– Livet er travelt, men veldig gøy. Vi rører all osten selv, så produksjonen tar litt tid. Det er kjempegøy at SAS ønsker ost fra Den Sorte Gryte, og vi er veldig glade for at Hanen videreformidlet kontakt med SAS og skaffet oss en stor kunde, uttaler Jorunn Husjord i Den Sorte Gryte.

Lokalt og miljøsertifisert

– Vi har tatt et stort steg mot å servere våre gjester lokalprodusert mat. Et steg som gjorde at vi har erstattet importerte produkter med lokale råvarer. For eksempel er all protein som serveres fra Skandinavia, og all fisk og skalldyr er miljøsertifisert.

På denne måten blir vi unike i en verden ved å kunne opprinnelsesmerke våre råvarer på et slikt detalj- og kvalitetsnivå som vi gjør i flybransjen. I vår nyeste meny var det opplagt for oss å benytte Den Sorte Grytes fantastiske brunost som en av våre hovedingredienser, sier Peter Lawrance.