Svømmere fra Sortland svømme- og livredningsklubb. Bilder er tatt fra trening på Melbu i forkant av LÅMØ. Emilie Lykseth Iversen, Victoria Stoltz Glad, Henrik Ediassen, Aurora Stavøy, Harald-Georg Dahlslett Hansen, Anne Ragnhild Hansen, Marie Lykseth Iversen, Ivar Angell, Anders Inga, Ane Kristiansen, Viktor Barosen, Aleksander Pettersen og Torjus Wold-Haugen.
Svømmere fra Sortland svømme- og livredningsklubb. Bilder er tatt fra trening på Melbu i forkant av LÅMØ. Emilie Lykseth Iversen, Victoria Stoltz Glad, Henrik Ediassen, Aurora Stavøy, Harald-Georg Dahlslett Hansen, Anne Ragnhild Hansen, Marie Lykseth Iversen, Ivar Angell, Anders Inga, Ane Kristiansen, Viktor Barosen, Aleksander Pettersen og Torjus Wold-Haugen. Foto: Tor Johannes Jensen

Beste klubb i Nord-Norge

BODØ: Sortland Svømme- og livredningsklubb (SSLK) ble Nord-Norges beste klubb under landsdel-årsklassesmønstringa (LÅMØ), som ble arrangert i Bodø i helga. Av totalt 12 mulige tok SSLK-svømmerne fem førsteplasser.

LÅMØ er ei årsklassemønstring som arrangeres fem steder i landet. Mønstringa for Nord-Norge ble arrangert i helga, og der var SSLK sterkt representert med 16 svømmere. Klubben stilte med deltakere i seks årsklasser, og de kunne ta med seg fem førsteplasser, og mange personlige rekorder. Etter alle øvelsene legges poengscoren fra de fire beste sammen, og de 24 beste fra hele landet går videre til årsklassemesterskapet. Aleksander Pettersen, Victoria Stoltz Glad, Anne Ragnhild Hansen, Anders Inga og Aurora Stavøy fikk alle førsteplasser i sine klasser.

– Det er vanvittig sterk svømming, men det som også er viktig å merke seg er at stort sett alle svømmerne satte personlige rekorder, og det er like viktig, sier leder i SSLK, Håkon Kristiansen.

LÅMØ er årets største stevne for Sortland-svømmerne, og Kristiansen trekker fram at det lover godt at svømmerne i de yngste årsklassene også hevder seg, med mange gode tider.

– Det lover godt for framtida, for da har vi mange gode svømmere i årene som kommer også.

Det er Aurora Stavøy, Anne Ragnhild Hansen og Anders Inga som har kvalifisert seg til årsklassemønstringa.

Sortland-svømmerne var godt representert blant vinnerne under stevnet.
Sortland-svømmerne var godt representert blant vinnerne under stevnet.
Harald-Georg Dahlslett Hansen leverte fin ryggsvømming i helga, og endte på tredjeplass sammenlagt i sin årsklasse.
Harald-Georg Dahlslett Hansen leverte fin ryggsvømming i helga, og endte på tredjeplass sammenlagt i sin årsklasse.

– Anne-Ragnhild gjorde en helt fantastisk runde på 400 meter fri, da tok hun seg inn på de siste armtakene. Utrolig artig å se på, sier Arild Inga.

Både Anne Ragnhild og Anders er blant de beste i landet i sine årsklasser.

– Vi er også veldig glad for at Aurora Stavøy gjorde det så godt, hun hadde vært syk i forkant, men leverte kjempegode prestasjoner i helga.

Også Arild Inga trekker fram at det som er felles for svømmerne fra Sortland er at de leverer personlige rekorder på løpende band.

– Generelt perser Sortland-svømmerne enormt, noen med forbedringer på tett oppunder minuttet, og det er jo sensasjonelt bra, sier Inga.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han sier det er lagt ned en enorm innsats i forkant av LÅMØ, og at det har svømmerne igjen for.

– Svømmerne ser at de har igjen for alle treningene, og det har stor verdi. Vi ser også at rundt om i landet blir SSLK lagt merke til. Vi har mange sterke svømmere, sier Inga.

Håkon Kristiansen sier det er artig å reise på mønstring med 16 svømmere.

– Vi var den tredje største klubben på mønstringa. Det var bare Tromsø og Bodø som hadde flere utøvere. Vi har stor spredning i alder på utøverne, og da får vi konkurrere i de fleste årsklassene, og det er artig, sier Kristiansen.