Sortland barnekor i front og Kammerpikene bak. (Alle Foto: Sverre Idar Lakså

– Ei varm morgenstund

SORTLAND: Kammerpikene og Sortland barnekor inviterte til luciakonsert klokka sju torsdag morgen, og folk var ikke tunge å be. Over 200 personer troppet opp i kirka tidlig på torsdags morgen.

– Dette gikk over all forventning. Noe annet går ikke an å si om dette, sier Kersti Mathiassen i Kammerpikene til Bladet Vesterålen.

Å skulle få folk til å gå på konsert klokka sju en helt vanlig torsdag er ikke prøvd ut på Sortland før, men tradisjonen med Lucia-konsert på morgenen Lucia-dagen har blitt en fast tradisjon i mange andre byer rundt om i landet.

Inne i kirka hadde korene forberedt både lussekatter, kaffe og te til trøtte konsertgjengere, og som sitt første musikknummer ønsket Kammerpikene under ledelse av Hege Monica Eskedal alle sammen god morgen med sang.

Mot slutten av konserten ble også Sortland barnekor, under ledelse av Mette Dyrnes med, og kledd i Lucia-drakter sang de seg opp kirkegulvet med Lucia-sangen og lys.

– Dette var helt fantastisk, ei veldig flott morrastund. Da gjør det ingenting at man måtte opp litt tidligere, sier Grete Skarholt og Janne Solvang.

Kammerpikene leverte en varm og god morrakonsert i Sortland kirke.
Luciatoget på tur opp kirkegolvet.

De bor på Sortland, og hadde derfor ikke så lang vei til kirka.

– Men hadde vi ikke bodd på Sortland betyr det bare at vi hadde startet litt tidligere, for en sånn konsert må man ha med seg uansett, sier de.

– Tror dere at dette blir en tradisjon på Sortland?

– Det håper vi, vi har iallefall planer om å se den til neste år, sier damene.

– Det er ganske sikkert at dette blir videreført ja, for en sånn respons hadde vi ikke forventet, og da er det klart at vi må gjøre det igjen til neste år, sier Kersti Mathiassen i Kammerpikene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hun sier at hun og de andre korsangerne var på plass i kirka klokka kvart på seks, for å få varmet opp skikkelig.

– Det var ei snill stund synes vi, og da er det verdt å stå litt tidligere opp. Det tåler vi alle sammen, sier Mathiassen.