– Vi håper at mange kommer, sier Edvard Michailoff Pettersen foran den andre Naustvikafestivalen.
– Vi håper at mange kommer, sier Edvard Michailoff Pettersen foran den andre Naustvikafestivalen. Foto: Idar Ovesen

Festivalklar i Naustvika

ØKSNES: Det brygger opp til ny Naustvikafestival. Edvard Michailoff Pettersen lover mange spennende artister.

– Vi får for eksempel Okay Mann fra Alberta i Canada. En utrolig dyktig låtskriver og spennende artist, reklamerer Pettersen i solveggen på Stø.

Skjønt Naustvikafestivalen – den andre i historien – skal gå nettopp i Naustvika på Meløya, der Edvard kommer fra. I fjor kom det et relativt ungt publikum, men festivalen er for alle, poengterer Pettersen, som har flere spennende artister å by på.

Han nevner Amanda Tenfjord (- norsk artist som gjør det bra i Europa), Regnvær fra Bodø (- spennende, nye karer), Jon Olav (- vant P3s Urørt-finale i fjor) og headliner Kristian Kristensen fra Harstad (- Norges gullstrupe).

– Vi håper å selge 400 billetter, sier han om festivalen som går på én dag og kveld, og som innebærer mye dugnadsarbeid.

– Vi er rundt 50 personer i sving for å få det til. Denne gang er det mest Matias Pettersen som har trukket i trådene, forteller Edvard, som har hatt et travelt år som vikarierende produsent på Kulturfabrikken.

Miljøet

Naustvikafestivalen har en miljøprofil med kortreist mat som blir servert på nedbrytbart materiale.

– I fjor var publikum veldig flinke med søppelet.

Naustvikafestivalen har fått tilskudd fra Nordland fylkeskommune.

– Vi har ikke noe mål annet enn å gå i pluss. Vi gjør ikke dette for å tjene penger, sier Edvard Michailoff, som flytter tilbake til Oslo til høsten.

Han har nemlig fått seg jobb som bookingagent i United Stage. Men først er det Naustvikafestivalen som gjelder!