Gunnar Tollefsens kunst er utgangspunktet for utstillinga som åpner i Svolvær. (Arkiv
Gunnar Tollefsens kunst er utgangspunktet for utstillinga som åpner i Svolvær. (Arkiv Foto: Idar Ovesen

Gunnar Tollefsen i dialog

Vandreutstillingen «Mitt Landskap», som Nordnorsk Kunstsenter åpner i galleriet i Svolvær fredag 27. januar, tar utgangspunkt i andøykunstneren Gunnar Tollefsen, og inviterer unge kunstnere i dialog med Tollefsens kunstnerskap.

Bildene til Gunnar Tollefsen har klare likhetstrekk med europeiske modernister som George Braque, Maurice Estève og andre malere fra den såkalte pariserskolen. Tollefsen har standhaftig malt innenfor den modernistiske tradisjonen i mange tiår; bosatt på Sortland, med lengre arbeidsopphold ved sitt barndomshjem på Nøss på yttersia av Andøya.

For å vise aktualiteten i Tollefsens kunstnerskap og for å åpne opp for ulike perspektiver, har et utvalg kunstnere av generasjonene etter han blitt invitert til å lage arbeider som går i dialog. Til Nordnorsk kunstnersenter har fire av de syv kunstnerne fra den store utstillingen i Bodø blitt invitert med videre: Siri Austeen, Linn Halvorsrød, Johanne Hestvoll og HC Gilje.

Sommeren 2015 besøkte de andre kunstnerne som deltar i utstillingen Nøss for å bli kjent med både Gunnar Tollefsen, bildene hans og stedet han er oppvokst på. Alle sammen har de laget nye verk på bakgrunn av dette besøket.

Utstillingen i Svolvær vil være mulig å besøke fram til 19. mars.

(Pressemelding)

”Rød speiling”, akryl på lerret.
”Rød speiling”, akryl på lerret. Foto: Espen Tollefsen