Arkivfoto.
Arkivfoto. Foto: Arkivfoto.

– Helt overdreven aksjon fra politiet

HADSEL: – Vi lurte veldig på hva som skjedde da politiet kom i tre-tida på natta. Hele husstanden lå og sov.

Det sier en Melbu-mann til Bladet Vesterålen.

Hendelsen fant sted i forrige uke, og hadde et forspill med skyting med startpistol i fjæra på kveldstid.

Mannen, som ønsker å være anonym, er en slektning av en av de tre unge mennene involvert i skyteepisoden.

– Vi visste ingen ting om hva som hadde skjedd. Vi hadde feriegjester i huset, og hele husstanden – ialt seks personer – lå og sov – forteller han.

– Telefonen ringte klokka tre om natta, og min kone tok telefonen. Det var politiet, og de spurte om vedkommende var i huset. De fikk da beskjed om at han lå og sov. Så forlangte politiet at han ble vekket, og at han skulle komme til telefonen. Der fikk han så beskjed om at han skulle komme ut, med hendene i været.

Bevæpnet politi utfor huset

Tre politifolk – bevæpnet og iført skuddsikre vester – var med på aksjonen.

– Jeg så det var skrevet at de «hadde fått kontroll, og avverget situasjonen». Hvilken situasjon hadde de avverget? spør mannen, og viser til at hele husstanden lå og sov.

Han kaller det hele en helt overdreven aksjon, og lavmål fra politiet si side.

– Vi lurte veldig på hva som skjedde, og var urolige, hele husstanden. En politimann kom inn etter ett kvarter, og forlangte ransakelse på rommet. Jeg spurte om han hadde skriftlig tillatelse. Han svarte at han hadde muntlig tillatelse, men det var ikke holdbart for meg. Jeg sa jeg ville ha det skriftlig. Han ringte så opp en kollega. Jeg fikk da beskjed om at jeg nektet, så ville de foreta ei ransaking på hele huset. Jeg undrer på om jeg ville blitt tiltalt om jeg hadde nektet, så de fikk lov til å ransake rommet hans, uten å finne det de lette etter.

– Ubehagelig

Mannen sier at han opplevde framferden til politiet som «ganske bøs».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det var en ubehagelig situasjon, sier mannen.

– Ble dere engstelig?

– Ja, det må jeg si. Det hele opplevdes totalt overdrevent. Jeg spør meg hvilken situasjon de «avverget». Dette gjaldt skyting med en startpistol. Det må da finnes andre måter å gå fram på for politiet. Jeg synes det var unødvendig maktbruk, og en ubehagelig opplevelse.