Katten Pepsi slapp med skrekken etter å ha blitt angrepet av kongeørn. Nå venter en lengre rekonvalesens.
Katten Pepsi slapp med skrekken etter å ha blitt angrepet av kongeørn. Nå venter en lengre rekonvalesens. Foto: privat

Pepsi unnslapp kongeørna så vidt

SORTLAND: For en uke siden ble katten Pepsi tatt av kongeørn, og lurte så vidt døden. – Etter en uke på smertestillende har katten det etter forholdene bra, sier matmor Tone Toften.

– Ja, det var en ekkel opplevelse, sier Toften som er glad det hele endte godt.

Pepsi og broren Max som begge er halvannet år, var sammen utenfor huset på Reinsnes da ørna gikk til angrep.

Funnet i veikanten

Toften tror at ørna har jaktet på kattene. Og at den etter å ha fanget Pepsi ble forstyrret av kråker eller andre dyr, noe som kan ha ført til at ørna mistet grepet om katta.

Katten fikk seg en real luftetur og ble funnet svimeslått og skadd i veikanten av Rune Nilssen. Han undersøkte katten, som tok den med til dyrlegen.

– Jeg er veldig takknemlig for at Rune tok seg av katten og sørget for at den fikk hjelp. Det reddet trolig livet til Pepsi, sier Toften.

Blødde kraftig

Da Nilssen fant Pepsi så han at katten blødde kraftig og var tydelig skadd. Men øynene var åpne, og han tenkte at det eneste rette vår å få den til dyrlegen.

– Vi var jo sikre på at katten var blitt påkjørt, men undersøkelsen hos dyrlegen viste at hun ikke hadde beinbrudd. Etter røntgen og videre undersøkelser så vi tydelig spor etter ørneklør. Skinnet var delvis løsnet fra kroppen på den ene siden, og hun hadde væske i lungen, enten etter fallet eller perforeringen av ørnekloa, forteller Toften.

Får ei god jul

Etter ei uke på smertestillende og penicillin går det fremover med Pepsi. Det største utfordringen katten har nå er en litt sjenerende pels-sveis og at hun ikke får lov til å gå ut på dagen.

– Hun har nok sikkert brukt opp fem av sine ni liv, sier Toften, som lover at Pepsi skal få ekstra god pleie i julen.