Søstrene Ragni (t.h.) og Marianne Steen Knudsen skal spille sammen på Førde i cupfinalen mot Oslo Volley. (Arkivfoto)
Søstrene Ragni (t.h.) og Marianne Steen Knudsen skal spille sammen på Førde i cupfinalen mot Oslo Volley. (Arkivfoto)

Søskenpar i cupfinale

SORTLAND/ØKSNES: Når Oslo og Førde møtes i cupfinalen i volleyball førstkommende lørdag, er det med to søskenpar fra Vesterålen i aksjon.

Ragni Steen Knudsen fra Øksnes er en sentral spiller for The University of Texas Rio Grande Valley i USA, men i periodene hun er hjemme skal den hardtslående kantspilleren spille for elitelaget til Førde.

I Førde spiller også søstera Marianne Steen Knudsen opplegger. Hun kom til Sogn-klubben sist høst.

På den andre siden av nettet vil søstrene Silje og Susann Jægtnes Bech fra Sortland ha en sentral rolle som henholdsvis opplegger og kantspiller for Oslo Volley. Også liberospiller Amalie Jansdatter fra Øksnes er i stallen til Oslo-laget.

– Det blir artig å spille sammen med Ragni og mot andre vesterålinger, og vi regner med veldig tøff motstand, sier Marianne Steen Knudsen.

Topper

Førde topper eliteserien, mens Oslo ligger på tredjeplass fire poeng bak og med en kamp mer spilt.

Førde har vunnet sju kamper og gikk sist helg på siste første tap borte mot Topp Volley Norge (TVN).

TVN ligger nå bare ett poeng bak Førde, men med en kamp mindre spilt.

– Kampen bar tydelig preg av en lang juleferie. TVN spilte utrolig bra, det skal vi ikke ta i fra dem, men vi klarte ikke å holde vårt toppnivå. Vi var ikke stabil på serve, og satte ikke blokka eller angrepene godt nok. TVN slo ofte inn på første forsøk, mens vi trengte for mange forsøk, forteller Marianne Steen Knudsen.

Debut

Ragni Steen Knudsen fikk sin debut for Førde mot TVN, men fikk ikke mye spilletid. Det kan det imidlertid bli mye mer av i cupfinalen.

– Mot TVN prioriterte treneren de spillerne som har vært her hele sesongen, og for Ragni var det viktigste å bli kjent med spillegruppa. Så får vi se hva treneren gjør i cupfinalen, sier Marianne Steen Knudsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Oslo Volley har vært i cupfinale flere ganger og har mye rutine. Senest i fjor ble klubben cupmester.

– Det er bare Hilde Elvebakk og Eline Bye på vårt lag som har spilt cupfinale før. Oslo satser på cupen og bruker å være gode der, men vi skal være godt forberedt og kjempe med alt vi har for å slå dem, sier Steen Knudsen.