Trond Geir Reinsnes i Sigerfjord Fisk as stiller igjen til finale med ishavsrøya. Her i produksjonshallen sammen med Liv Marit Hansen og Sandra Andreassen.
Trond Geir Reinsnes i Sigerfjord Fisk as stiller igjen til finale med ishavsrøya. Her i produksjonshallen sammen med Liv Marit Hansen og Sandra Andreassen. Foto: Hilde Jørgensen

Til finalen igjen

SORTLAND: Sigerfjord Fisk AS stiller også i år til finalen i det Norske Måltid, som er en av landets viktigste matpriser.Hilde Jørgensen

Det er fersk ishavsrøyefilet som Trond Geir Reinsnes i Sigerfjord Fisk AS stiller med i finalen i klassen Årets sjømat – oppdrett.

Han konkurrerer med Sirdalsørret, Norsk Ørret i Vest-Agder og Kita, Bremnes Seashore AS i Hordaland.

Reinsnes deltok i finalen i fjor med fersk røye og kaldrøkt røye i klassen beste videreforedlet vill- og oppdrettsfisk. Han nådde ikke helt fram i fjor, men ser nye muligheter i år.

– Jeg er like spent i år som i fjor, sier han til Bladet Vesterålen.

– Det er viktig å bli nummerert og få bekreftet kvaliteten og få mediaomtale. Det hjelper på etterspørselen av produktet, sier han.

Landets beste

39 finalister fra 14 fylker deltar i 13 ulike kategorier i Det norske måltid. Finalistene har vært gjennom to tøffe dommerrunder for å nå finalen.

– Landets beste kokker og fagfolk er med på alle dommernivåer. De sju juryene som har arbeidet er samstemte i sine vurderinger, dermed er finalistene godt gjennomsmakt og vurdert for å komme gjennom nåløyet til finalen, påpeker prosjektleder Kristin Austigard.

– Etter 10 år med Det Norske Måltid, ser vi at det er internasjonalt høyt nivå på det som produseres her i landet. Mange produsenter fanger opp tilbakemeldingene fra juryene og jobber videre for å løfte seg, sier hoveddommer Einar Risvik fra Nofima, etter siste delfinale under Matstreif i Oslo.

Avgjøres i januar

Finalejuryen møtes i høst for å finne vinnerne i Det Norske Måltid 2017. Samtidig er forberedelsene i full gang til den store matgallaen og finalen i Stavanger 12. januar 2018.

Det Norske Måltid startet i 2008 og er nå landets viktigste matpris. Målet er å bidra til næringsutvikling gjennom å øke etterspørselen, skape stolthet og styrke omdømmet for norsk matproduksjon.