Lars Monsen gleder seg til å ta det norske folk ut i marka.
Lars Monsen gleder seg til å ta det norske folk ut i marka. Foto: Håvard Jenssen/NRK

– Vi kommer i mål til dagen er der

ØKSNES: Bengt Stian Nilsen i Vesterålen Turlag sier det meste av brikker er på plass foran NRKs storsatsing i sommer. – Litt gjenstår, men vi kommer i mål til dagen er der, forsikrer Nilsen.

NRKs storsatsing Monsen minutt for minutt skal ta hele Norge med på fotturer i både fjell-, innlands- og kystnatur. I Vesterålen skal turene gå i Øksnes og i Bø. I Øksnes er det hele Dronningruta som skal forseres, der ene dagen går fra Nyksund til Stø, og andre dagen går turen tilbake til Nyksund.

Den Norske Turistforening er sterkt involvert i prosjektet, og de lokale medlemslagene har fått ansvaret for å få det praktiske på plass for sine områder. I Øksnes er det Bengt Stian Nilsen som har ansvaret for at alle funksjoner blir fyllt, og at alle som melder seg frivillig får noe å gjøre. Blant annet skal et helt mobilt tv-studio bæres langs turstiene, og parkering og transport må organiseres.

– Det har gått veldig bra så langt. Vi har fått folk i de fleste nøkkelrollene, mange har meldt seg som frivillig, og fremdeles melder folk seg på, sier Nilsen.

Han sier det fremdeles er behov for flere frivillige, men at han regner med dette ordner seg til dagen er der.

– Det som er mest utfordrende for oss er at vi ikke kan la alle som skal gå tur kjøre inn til Nyksund. Derfor jobber vi sammen med kommunen om ei ordning der de parkerer på Myre, også kjører vi dem ut til Nyksund med buss, sier Nilsen.

Han er også glad for at ruta nå er både trygg og klar for mange turgåere.

– Sikringa er noe vi har snakket om å gjøre lenge. Med dette fikk vi et påskudd for å gjøre det, men boltene blir jo stående, og gjør ruta tryggere for alle som skal gå, sier Nilsen.