Melbo mot Sortland, med både gutter og jenter på banen.
Melbo mot Sortland, med både gutter og jenter på banen. Foto: Roger Thuv-Jenssen

55 lag møttes til fotballfest på Melbu

HADSEL: Lørdag møttes 55 lag til vennskapelig dyst på Melbu. Det ble spilt 78 kamper og minst 350 spillere i alle aldre delte gleder og sorger med trenere og andre som fulgte spillerne fra hele Vesterålen.

Det blir gjennomført seks kretsturneringer i Vesterålen, og i helga ble den siste turneringen for fotballspillerne fra 6 til 13 år spilt. Dette var avslutninga på sommersesongen for mange.

Det ble virkelig en fotballfest. På grunn av stor pågang og usikre værforhold, avgjorde arrangør Melbo IL at deler av turneringen måtte spilles inne i Vesterålshallen for de yngste spillerne, mens 12-årslagene spilte ute på Havfisk stadion. Det ble langt bedre vær enn det var spådd på forhånd og en flott fotballdag for alle som spilte ute, selv om det kom en og annen eling, så er fotballspillere fra Vesterålen vant til den slags, og de strålte av konsentrasjon og fotballglede.

De yngste spillerne spilte 3’er-fotball uten målvakt i baner med vant. Det er en ny form som er kommet for fullt og gir stor involvering for alle spillere, som gjør at alle får være mye borti ballen. Arnvid Johansen som er trenerveileder i Melbo IL, stilte også opp som kampveileder eller dommer, som de ofte blir kalt, og fikk følge mange 3’er-kamper for de minste i helgas turnering. Han var veldig begeistret for spillet 3 mot 3 i lukkede baner med vant:

– Jeg er imponert over hvordan barna får brukt all tid innenfor vantene og får så mye involvering og berøringer alle som en! Denne spillerformen vil kunne få stor betydning for å få flere til å fortsette med fotball, og utvikle gode ferdigheter fordi alle får være mye borti ballen.

Til helgens turnering hadde Melbo IL spurt klubben på andre siden av Hadseløya om å få låne 3-er-baner til turneringen, og er veldig fornøyd med at Stokmarknes IL velvillig lånte ut sine. Nå har Melbo IL også med støtte fra Sparebank 1 Nord-Norges Samfunnsløftet bestilt to egne baner, som de gleder seg veldig til å få dem senere i høst.

De yngste lagene møttes innendørs i Vesterålshallen, hvor det ble spilt med vant.
De yngste lagene møttes innendørs i Vesterålshallen, hvor det ble spilt med vant. Foto: Toni Gjessing
God målsjanse for Morild mot Melbo.
God målsjanse for Morild mot Melbo. Foto: Roger Thuv-Jenssen

Det kreves et stort apparat av frivillige som dommere og kafevakter, og 2012-laget til Melbo som arrangerte helgas turnering sier at kafésalget gikk over all forventning med salg av bagetter, pølser, frukt og kaker og vafler og is. Folk var glade og fornøyde.

– Det er fantastisk moro å se så mange unger boltre seg både på banen og i pausene mellom kampene, sier Jørn-Åge Stikholmen, som var fullt opptatt med å arrangerer turnering og følge sitt eget lag med Melbo IL sine 7-åringer.