Johanne Bergliot Klausen, Annabel Folden (reserve), David Ra og Robert Sollie Liland. (Selfie)
Johanne Bergliot Klausen, Annabel Folden (reserve), David Ra og Robert Sollie Liland. (Selfie) Foto: NRK/Johanne Bergliot Klausen

Risøyhamn skole gikk rett til topps

ANDØY: Risøyhamn skole skåret fullt hus og gikk dermed rett i topp i årets Klasseqiuz på NRK.

Risøyhamn skole var først ut i de innledende rundene. I fjorårets klassequiz var det bare én skole i Nordland som klarte full pott, og som dermed sikret seg finaleplass i Nordland. To skoler delte da andreplassen, og Risøyhamn var en av disse.

I år går to skoler fra Nordland videre i konkurransen, melder NRK.

Imponert

– Jeg er veldig imponert over laginnsatsen til Johanne, David og Robert ved Risøyhamn skole, sier NRKs progamleder Lise Forfang Hagen etter programmet, og viser til hvordan elevene drøftet oppgaven:

– De hjalp hverandre og resonnerte seg kjapt frem til de rette svarene.

– Risøyhamn ligger godt an til å sikre seg en plass i finalen, selv om det fortsatt gjenstår 27 skoler i Klassequizen i Nordland.

Spørsmålsrekka var full av fallgruber, og Johanne, David og Robert var godt fornøyde med å skåre fullt hus.

Kelvin

Calvin og Kelvin var tema i første kategori. Hvilken artist og dj ga ut sangen Summer i 2014? Hva heter tegneseriefigurene Calvin and Hobbes på norsk? Hva måles med Kelvin? Lysstyrke? Temperatur? Fuktighet?

De tre representantene fra Risøyhamn klarte alle tre. Calvin Harris, Tommy og Tiger’n og temperatur.

Andre kategori var sjø. Hvilket hav har Equador kystlinje til? Hvilken Disneyfilm fra 2016 hadde ei høvdingedatter med dragning til havet? Hva kaller vi blanding av saltvann og sjø? Brakkvann, blandevann eller blikkvann?

Romeo

Tredje kategori var Alfa og Romeo, og her skulle elevene blinke ut a Alfa Romeo kommer fra Italia, at det er fire vokaler før R i alfabetet, og at det var William Shakespeare som skrev Romeo og Julie.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

«Mil» var fjerde og siste kategori. Hvilken bjørn var hovedperson i bøkene av AA Millen? Etter å ha drøftet brunbjørn, landet elevene på det riktige Ole Brumm i stedet. De visste at det er 1852 meter i ei nautisk mil, og sist men ikke minst visste de at skuespiller Mila Kunis er gift med Ashton Kutcher.

– Jeg har vel snappet det opp et eller annet sted, sa David i radiosendinga, der han bedyret at han egentlig ikke er så inne i kjendisstoff.

I mars

I starten av mars får vi svaret på hvem som kommer til fylkesfinalen.

Her kan du høre elevene blinke ut de rette svarene!