Flotte prestasjoner av Melbos G14-lag i sesongens første kamp fredag.
Flotte prestasjoner av Melbos G14-lag i sesongens første kamp fredag. Foto: Tor Johannes Jensen

For en fotballfest!

Melbo startet sesongen med oppvisning i teknikk, overblikk og fotballfølelse.

Melbo stiller i nier-serien med årets G14-lag. Det er mye som konkurrerer om interessen, og troppen er i minste laget for et lag som kan spille på full bane. Til gjengjeld var det ei sterk gruppe spillere som sesongdebuterte heime mot Ballstad i snø og kulde fredag kveld.

Blåtrøyene sto høyt fra første stund, angrep i flere trekk, slo mange og gode pasninger, demonstrerte gode toucher, finter og bevegelser, og presset Ballstad-forsvaret til å gjøre feil foran eget mål.

Prestasjonene varmet

Etter åtte minutter kom det første målet, og fem minutter etter var Sander Holten på rett sted da Ballstad-keeperen ikke klarte å holde langskuddet fra Isak Hammadou.

Sånn fortsatte det, med store sjanser, stangskudd – og mål. Etter første omgang kunne lagene varme seg på 5-0 til Melbo, der heimelaget hadde vist både sterke enkeltprestasjoner, god fotballforståelse og evne til å skape åpninger og rom – som på siste mål før pause, der Filippa Konstanse Falck Rasmussen i et øyeblikk så målvakta litt langt ute, oppfattet muligheten og lobbet elegant over ham.

Ballstad skal ha honnør for lagmoralen, ikke minst da de kom overraskende tilbake i den første perioden etter pause og reduserte ved Kasper Sørensen.

– Gjort av stål

– Vi er en super gjeng og hadde godt humør. Til å tape så mye, skulle man tru guttene og jentene våre var mer nedimellom. Men vi har jobbet mye med lagmoral og visste at Melbo var et godt lag, sier Eirin Sørensen, som er Ballstads UILs kontaktperson.

Hun roser Melbo – ikke minst for å holde trøkket gjennom hele kampen:

– De hadde bare to innbyttere, men de var jo gjort av stål, sier hun til Bladet Vesterålen.

Fotball G14, 9-er-serien i Lofoten og Vesterålen

Melbo IL - Ballstad UIL 11 - 2 (5 - 0)

Mål for Melbo: Filippa Falck Rasmussen 3, Adrian Dreyer 3, Isak Hammadou 2, Petter Baade Karlsen 1, Sander Holten 1, Mathias Rask Hermansen 1.

Mål for Ballstad: Kasper Sørensen 1, Elias Flaaten Pettersen 1.

Dommer: Augustine Emmanuels Modestus Aloyseous (Varg)