Sortland svømme- og livredningsklubb stilte en stor tropp på stevnet.
Sortland svømme- og livredningsklubb stilte en stor tropp på stevnet. Foto: Håkon Kristiansen

Imponerte på stevne i Tromsø

SORTLAND: Sortland-svømmerne satte mange nye bestenoteringer under Ishavssvøm i Tromsø i helga.

Igjen var det kanskje de yngste svømmerne som imponerte mest – Arsheya Rahmanyzadeh (10), Aleksander Pettersen (10), Henrik Ediassen (10), Viktor Barosen (12), Ingrid Berg-Hansen (11) og Torjus Wold-Haugen (12) satte mange fine bestenoteringer. Wold-Haugen svømte for første gang 100 m butterfly på stevne, og gjennomførte med glans. Dermed sikret han seg også å være kvalifisert til landsdelsårsklassemønstringa som går i Bodø om tre uker.

Aleksander Pettersens 100 fri på 1.23 og 400 fri på 6.20 er sterke tider i årsklassen og gjør at han vil være en å regne med under det samme stevnet, der landsdelens beste svømmere gjør opp seg imellom.

En som definitivt kan bli vanskelig for konkurrentene å bryne seg på der er Anders Inga. 12-åringen fra Sortland er blant landets beste i sin årsklasse, og leverte nye, fine personlige bestenoteringer under stevnet i Stakkevollhallen. Han er i samme årsklasse som solide Anne Ragnhild Hansen, som også viste gryende form under stevnet i Tromsø.

Framgang er det også å spore hos de eldste svømmerne. Harald-Georg Dahlslett Hansen satte ny bestenotering blant annet på 400 m fri, og tok også med seg bestemannspremien heim. Det samme gjorde Aurora Stavøy på jentesida.

Håvard Heggland leverte i helga som vanlig sterke løp. Det gjorde også Iversen-søstrene Marie og Emilie.

Sortland SLK markerte seg også sterkt på stafettene, og vant for eksempel 6x50 meter butterfly.

I tida som kommer venter knallhard trening fram mot årsklassemesterskapet i Bodø.