Lars Monsen gjør seg klar til å ta fatt på turen tilbake fra Stø til Nyksund, langs fjæra. En vakker dag kan det bli med både sol og fiskelykke, vi får se.
Lars Monsen gjør seg klar til å ta fatt på turen tilbake fra Stø til Nyksund, langs fjæra. En vakker dag kan det bli med både sol og fiskelykke, vi får se. Foto: Trond K. Johansen

Klar for ny fantastisk tur

ØKSNES: Lars Monsen er klar for turen fra Stø til Nyksund i nedre trasé av Dronningruta. Onsdagen ble en fantastisk opplevelse og denne dagen blir nok minst like bra.

Klokka 11 torsdag starter ei ny tv-sending med Monsen. Turen går nå fra Stø til Nyksund, langs fjæra. Der vil følget passere Skipssanden, Gapahuken på Enge og Langvardalen med vakre fiskevatn. Der vil Lars Monsen prøve fiskelykken før turen går videre opp skaret og inn til Nyksund.

Onsdag var det mer enn 500 som gikk sammenmed ham til Stø, torsdag blir det enda bedre forhold og en lettere tur, så da er det forventet at det blir minst like mange som følger ham.

Norsk-Finsk turfølge

Fredrik Prøsch, Jo Sakari Prøsch og Taisto Anttonen la seg til i teltleiren på Stø onsdag ettermiddag og har hatt ei god natt før de nå pakker sammen og gjør seg klar til ny vandring med Lars Monsen.

Monsen selv er klar og hele crewet rundt ham gjør seg klar og sjekker at utstyret fungerer.

Det er mye som skal klaffe om hele Norge skal få tv-signalene fram på direkten, men NRK har jobbet med dette i over et år og har laget sitt eget nett for å være sikker på at alle skal få se Monsen og hans følge og den vakre naturen han går i.

Teltleiren på Stø flytter seg nå til Nyksund igjen og etablerer seg på Opplandet.
Teltleiren på Stø flytter seg nå til Nyksund igjen og etablerer seg på Opplandet. Foto: Trond K. Johansen
Fredrik Prøsch gjør seg klar til ny tur sammen med Jo Sakari Prøsch og Taisto Anttonen.
Fredrik Prøsch gjør seg klar til ny tur sammen med Jo Sakari Prøsch og Taisto Anttonen. Foto: Trond K. Johansen

Bengt Stian Nilsen, Heidi Ellingsen, Ragna Renna og Trond Løkke er også klar. De er med i følget og gir innspill til Monsen om hva som rører seg langs løypa.

Dronning Sonja gjorde Dronningruta kjent etter at hun gikk denne turen på en av sine turer til Øksnes. Siden er den bare blitt mer og mer populær. Monsen var nesten målløs over den vakre utsikten, den friske sjølufta og hele rammen rundt turen på onsdag. Han blir nok like betatt på turen tilbake til Nyksund.

I helga fortsetter turen i Bø, noe som kommer til å bli enda en spektakulær opplevelse for alle som følger Monsen og hans team.